Primijetili ste novog upaljenog "dosadnjakovića" na licu i želite ga se što prije riješiti? Isprobajte ovaj jednostavan trik uz koji prištić nestaje do jutra

Koliko su vam puta mame i bake savjetovale da na bolno mjesto stavite list zelenog kupusa "jer nema toga što on ne može izliječiti"?

Bile su u pravu. Kupus je jedna od najmoćnijih namirnica koje su nam dostupne. Ima snažno antioksidativno, antibakterijsko i antikancerogeno djelovanje, pogotovo ako se konzumira u svježem obliku.

Međutim, možete ga koristiti i u svakodnevnoj beauty rutini. Zahvaljujući antiupalnim svojstvima često se koristi za smanjivanje oteklina, ali možete ga upotrijebiti i za saniranje upaljenog prištića.

Zahvaljujući antiupalnim svojstvima zeleni kupus možete koristiti za saniranje upaljenog prištića.

Postupak je jednostavan. Čim primijetite prištić, uzmite maleni komadić kupusa, malo ga zarežite ili "istucite" kako biste oslobodili sokove. Zatim kupus stavite na prištić, preko njega zalijepite flaster i ostavite da tako stoji minimalno 5 sati.

Ako ćete kupus koristiti tijekom dana, možete ga zamijeniti nakon 5 sati, a ako ga stavljate prije spavanja slobodno zaboravite na njega do jutra.

Kupus će potpuno umiriti upaljeni prištić ili pak maksimalno ubrzati već započeti proces gnojenja prištića pa ćete nakon par sati lako istisnuti gnojni sadržaj bez straha da će se prištić ponovo upaliti.

Pogledajte recept za napitak od kupusa koji skida kilograme i vraća snagu. Saznajte i kako se možete riješiti prištića i akni na stražnjici.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju