U sklopu projekta cjeloživotnog obrazovanja "Zadovoljna akademija" koji je pokrenuo portal Nove TV Zadovoljna.hr, odabrano je 15 žena iz cijele Hrvatske koje će zajedno s mentorima Akademije nadograditi svoja znanja i pokušati postići poslovne ciljeve o kojima su oduvijek sanjale.

Samohrana je majka, umjetnica i željna novih znanja. Od 3157 prijava koje su stigle na adresu Nove TV, Željana je jedna od 15 odabranih za pohađanje Zadovoljna akademije.

''Cilj mi je upoznati neke stručne osobe koje mi mogu zapravo objasniti kako se nešto radi. Ja imam neku osnovu ili bazu gdje bih mogla nadograđivati svoje znanje'', smatra Solinjanka Željana Rašković.

A upravo će edukacija biti odličan alat kojim će ove žene to i postići.

Kako bi već na početku dobile "vjetar u leđa" osigurano im je predavanje u Hrvatskoj banci za obnovu i razvoj.

Prvo predavanje skraćenja je verzija njihove radionice Sedam koraka do kredita, dok se drugo bavi poslovnim planovima, kome trebaju i zašto izjavila voditeljica područnog ureda HABOR-a za Dalmaciju, Mira Krneta.

Odabrano je 15 dobitnica edukacija Zadovoljna akademije.

''Žene nekim čudom zapostave same sebe, posvete se nekom drugom... Ili su to djeca ili netko treći. Ja mislim da kad shvate da su taj svoj dio odradile trebale bi naći vremena i uložiti u sebe. I sve ono što su potiskivale cijelo vrijeme, a htjele su se baviti nečim, da napokon to izađe iz njih i da počnu ulagati u sebe'', rekla je ambasadorica Zadovoljna akademije Ana Grgić.

Pravi primjer za to je Melita. Postala je majka s 18 godina i život ju je odveo na posve drugu stranu od one koju je u djetinjstvu priželjkivala. Bavi se dizajnom i ima vlastiti butik.

''Ovo mi je bila izvrsna prilika da se usavršim u tome. Jer ovo što ja radim, ja sam samouka u tome i željela bih zapravo uz stručno vodstvo naučiti puno više stvari'', otkrila je Vinkovčanka Melita Samardžić zašto se prijavila.

Njih 15 učit će i nadograđivati svoja znanje idućih nekoliko mjeseci i to na tri sveučilišta u Hrvatskoj. Bilo da se radi o poduzetništvu, dizajnu ili marketingu uz svoje će mentore raditi na sebi, a možda i osvijestiti ostale žene - da za znanje nikada nije kasno.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju