Kada nas zadese okolnosti kakve nismo mogli ni zamisliti, često na drugu stranu izađemo još snažniji i hrabriji. No za to je potreban rad na sebi, a ove nam je godine važniji nego ikad prije.

I upravo se zato Zadovoljna akademija nije zaustavila. Okolnosti u kojima živimo već više od godinu dana pokazale su nam, između ostalog, da se poslovanje može spasiti poznavanjem digitalnog marketinga te je upravo zato to radionica koju smo ponudili ženama diljem Hrvatske, u suradnji s Algebrom i Googleom.

Udružili smo snage kako bismo našim polaznicama prenijeli znanje, ali i osnažili ih. Za to će se posebno pobrinuti radionica u sklopu Googleove inicijative #IamRemarkable. Riječ je o inicijativi kojoj je cilj osnaživanje žena i drugih slabije zastupljenih grupa da slave svoja postignuća na radnom mjestu i šire.

Nakon godine iza nas, sve žene zaslužuju da jasno i glasno progovore o svojim borbama i svojim uspjesima te smo vas upravo zato pozvali da s nama gradite priču pete generacije polaznica Zadovoljna akademije.

Ovaj smo se put posebno osvrnuli i na žene iz područja pogođenog razornim potresom. Stanovnice Sisačko-moslavačke županije nakon potresa pokazale su veliku hrabrost i želju da krenu dalje, pokupe nastale krhotine i stvore svoju novu priču.

Neke od njih nakon potresa počele su raditi još više nego prije, tražeći u tome način da zaokupe svoje misli, a druge su odlučile da je vrijeme za preslagivanje prioriteta. Počele su svoje hobije pretvarati u posao kako bi uzdržavale obitelj, a sada su sve one spremne za daljnji korak, nastojeći gledati samo u budućnost.

No godina nije bila jednostavna ni za žene iz ostatka Hrvatske. Mnoge od njih zbog pandemije su ostale bez posla. Nakon početnog šoka odlučile su da je vrijeme da krenu dalje.

Sve su one proteklu godinu bile prave lavice, a svoje su priče odlučile podijeliti i s nama. Inženjerke, učiteljice, kozmetičarke, umirovljenice, maturantice, majke sa statusom odgojitelja, turističke djelatnice, ekonomistice, trgovkinje i druge dale su nam uvid u djelić svog svijeta te nam pojasnile zašto im je potrebna edukacija iz područja digitalnog marketinga.

Ovo su dobitnice edukacija Zadovoljna akademije 2021.:

Jelena Žigić Amidžić

Tiana Lakoseljac

Kristina Zorčić

Ana-Marija Pavić

Sara Filipa Delić

Ana Krajč

Sanja Majić

Judita Mužek

Irena Sedić

Nikolina Horvatić

Vlatka Vužić

Mia Rubelj

Monika Pačalat

Anita Zubak

Josipa Komljenović

Suzana Šaško

Ivana Vrščak

Alenka Novosel

Mila Zdravković-Kunac

Julijana Topolovac

Barbara Marić

Anja Fosić

Anita Puhalovic

Kristina Mrkonić

Jelena Antolović

Mihaela Gulin

Ivona Kološnjaj

Doris Humbal

Gabriela Novosel

Tea Tovilović

Sanela Jedvaj

Karmen Đerek

Vanja Šok Horvat

Marija Režić

Ivana Dedić

Valentina Bačelić

Ema Šikić

Anita Marasović

Dina Bašagić

Bojana Ognjenović Novaković

Ema Pavlović

Bojana Butković

Ivana Ljubić

Maja Bogdan

Kristina Lovrić

Mirna Vrček

Đorđija Plavšić

Lorena Bosnjak

Tanja Horvat

Maja Petra Šepić

No i one koje nismo odabrali svima su nam dale važne lekcije. Koliko im god bilo teško, prijava za sudjelovanje u našoj edukaciji nekima je bila prvi korak prema priznavanju samima sebi da vrijede i da baš nikada nije kasno za promjene.

Brojne žene svih dobi, od studentica do umirovljenica, pokazale su nam da je želja za rastom i napretkom uvijek u svima nama, samo je trebamo prepoznati. I sve su one u tome uspjele – u sebi su prepoznale svoje nekad davno zaboravljene snove. Shvatile su da nisu samo majke ili nečije partnerice, nego da su prije svega svoje. I to je najbolji mogući prvi korak prema ostvarenju svake promjene koju želimo.

Drage naše čitateljice, neka nam svima sve ove žene budu dokaz da i u najtežoj godini može nastati nešto predivno – pozitivna promjena koja će naše živote učiniti ljepšima i boljima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju