Što je ljubav?

Galerija Razgovor s klincima o ljubavi Razgovor s klincima o ljubavi Djeca iz zagrebačkog vrtića pričala su s nama o ljubavi +6 Djeca iz zagrebačkog vrtića pričala su s nama o ljubavi

"Ljubav je savršeno nadopunjavanje dvaju nesavršenih bića u zajedničkom rastu, kombinacija razumijevanja, poštovanja i privlačnosti."

"Ljubav je zapravo nekakav skup različitih emocija, osjećaja koji se međusobno nadopunjuju i zbog kojih se osjećamo lijepo."

"Još uvijek nisam shvatila što je ljubav."

"Ajme, ja i ljubav".

Tako su nam na pitanje što je za njih ljubav odgovorile odrasle osobe, one koje već godinama, pa i desetljećima pokušavaju dokučiti odgovor na pitanje koje s godinama često postaje sve kompliciranije.

No ljubav je puno jednostavnija sa šest godina. Jer tada je i život jednostavan, a biti iskren najlakši je posao na svijetu.

Djeca iz zagrebačkog vrtića pričala su s nama o ljubavi Djeca iz zagrebačkog vrtića pričala su s nama o ljubavi (Foto: Zadovoljna.hr)

Zato smo povodom Valentinova mi komplicirani odrasli ljudi posjetili zagrebački Dječji vrtić "Malešnica" i s grupom predškolaca prošli cijeli niz pitanja ljubavne tematike.

Nakon dva sata najugodnijih razgovora u kojima nije bilo nikakvih kalkuliranja, u kojima se otvoreno govorilo o simpatijama, poklonima i problemima koje donosi polazak u školu, izišli smo sretni i puni dobre energije.

S vama dijelimo mali dio tih razgovora.

Djeca iz zagrebačkog vrtića pričala su s nama o ljubavi Djeca iz zagrebačkog vrtića pričala su s nama o ljubavi (Foto: Zadovoljna.hr)

Osim što će vam objasniti što je ljubav, ovi će vam klinci dati i jednostavne ideje za poklone jer je, kažu, i maaaalo, jako malo srce dovoljno, a čut ćete i kako se jedan šestogodišnjak nađe u situaciji u kojoj je u njega zaljubljeno šest cura.

Sve je počelo s jednim pozdravom na suncu...

"Kak da čovjek zna kaj mu je?" Zavirili smo u urnebesne poruke mama i tata Poruke Dopisivanja parova koji imaju djecu - 3 Dopisivanja parova koji imaju djecu - 2 +6 Dopisivanja parova koji imaju djecu - 1

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju