U tijeku je dugo, toplo ljeto. Iz dana u dan časti nas obiljem sunca uz tek pokoji kišni predah koji donosi kratkotrajno osvježenje. Iako su zbog visokih temperatura gradske ulice usred dana često prazne, materijala za jednu modnu analizu ljetnih street style kombinacija itekako ima.

Galerija Street style izdanje sa zagrebačke špice Ljetno street style izdanje sa zagrebačke špice Zagrebački streetstyle +10 Street style izdanja sa zagrebačke špice - 2

Kao i obično, mnogim ljubiteljicama mode tijekom najtoplijeg razdoblja u godini prioritet je isključivo udobnost.

To se najbolje očituje u broju haljina koje viđamo u kombinacijama na zagrebačkim ulicama. Naravno, modela je mnogo i uistinu su raznoliki, ali prevladavaju oni lepršaviji u kojima se osjećamo najudobnije.

Ljetno street style izdanje sa zagrebačke špice Mlada dama u Zarinoj haljini (Foto: Slaven Janđel/Zadovoljna.hr)

Haljine su mnogim damama nezamjenjiv i najdraži odjevni komad, ne samo ljeti nego i tijekom ostatka godine. Međutim, najpoželjnije su definitivno u ljetnoj sezoni kada je njihova ponuda u trgovinama i najraznovrsnija.

Osim klasičnih bijelih haljina napravljenih od pamuka ili lana te modela u jarkim i efektnijim bojama poput zelene koja je ove godine vrlo popularna, u street style izdanjima često viđamo i crne haljine.

Street style izdanje sa zagrebačke špice Ljepotica sa zagrebačke špice u haljini iz Sinsayja (Foto: Slaven Janđel/Zadovoljna.hr)

Iako je crna haljina pravi svevremenski klasik koji se može nositi tijekom cijele godine, malo je manje tražena ljeti, ali ne iz nepoželjna. Dapače, uistinu može izgledati sjajno uz preplanulu ljetnu put.

U svakom slučaju, jasno je kako i ove godine užarenim ulicama metropole vladaju haljine, a hoće li ih ove sezone neki odjevni komad uspjeti nadmašiti vidjet ćemo u narednim tjednima. Dotad zavirite u našu galeriju i pogledajte dio ovoljetnih zagrebačkih street style kombinacija.

Street style crnke iz Zagreba u senzualnoj haljini i niskim rimljankama - 3 Street style izdanje u kojem dominira crna haljina (Foto: Sanjin Strukic/Pixsell)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju