Hit predstavu Ciganin, ali najljepši zagrebački HNK u četvrtak 3. prosinca daruje svim zdravstvenim djelatnicima kao zahvalu za rad u ovim zahtjevnim vremenima.

Svi liječnici i medicinske sestre koji dođu u HNK u Zagrebu do početka predstave u 19:30 moći će svoju besplatnu kartu preuzeti na blagajni kazališta.

Riječ je o predstavi u režiji Ivice Buljana nastaloj prema romanu Kristiana Novaka i adaptaciji Ivora Martinića.

Labuđe jezero na pozornici HNK-a u Zagrebu Nova baletna sezona u HNK-u: Uz već poznate hitove stižu premijerni "Ponos i predrasude" i "Giselle"

Protagonisti briljantnog Novakova djela okupljaju se oko istrage brutalnog ubojstva u Međimurju. Jedan od mogućih motiva jezivog zločina strasna je i zabranjena ljubav dvoje očajnika – mladog Roma Sandija (Filip Vidović) i Međimurke Milene (Nina Violić), rastavljene sredovječne žene iz susjednog sela Sabolščaka. Kroz uzbudljivu kriminalističku istragu upoznajemo živopisnu galeriju likova koje lako prepoznajemo iz strahova današnjice te razotkrivamo brojne neuralgične točke suvremenog hrvatskog društva.

Priča nas tako vodi od tajnih života ljudi iz panonske provincije do tragičnih sudbina stanovnika romskih sela, od preopterećene policije iz Zagreba do posljedica izbjegličke krize. Riječ je o uzbudljivoj dramskoj predstavi koja govori o svima nama, sada i ovdje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju