Blagdani su vrijeme za obiteljska okupljanja uz bogat stol kojim dominira masna i slatka hrana. Ne čudi stoga što u ovom periodu mnogi povećaju svoju tjelesnu masu.


Nedavna studija provedena u tri zemlje na 3000 ispitanika pokazala je da se u 10 dana nakon Božića tjelesna težina pojedinca u prosjeku poveća za 0,6 posto.

Znanstvenici s njujorškog sveučilišta "Cornell" rezultate su objavili u časopisu "New England Journal of Medicine", a otkrili su da ispitanici do sljedećeg ljeta izgube samo pola od dobivene težine tijekom božićnih blagdana.

Studija o povećanju težine za vrijeme blagdana vjerojatno nikoga nije iznenadila. Prema statistici "Britanskog zavoda za javno zdravstvo" (RSPH) raskošni obroci na sam Božić u prosjeku imaju 6000 kalorija, što je triput više od preporučene dnevne doze.

Blagdanske kalorije nije lako sagorijeti. Da bi se potrošile kalorije samo jedne ispijene šalice kuhanog vina potrebno je hodati 44 minuta, dok je za sagorijevanje cijele božićne večere potrebno trčati 104 minute.

U čišćenju organizma od blagdanskog pretjerivanja i kod sagorijevanja kalorija može vam pomoći i ovaj učinkoviti napitak od samo 2 sastojka. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju