Vlasnici trobojnih ili kaliko mačaka dobro znaju koliko su njihove ljubimice posebne, a jedna zanimljivost o tim ljepoticama čini ih još interesantnijim životinjama.

Naime, trikolorke su u pravilu samo ženke te je prema statistikama, samo jedna od tri tisuće trobojnih mačaka mužjak i on ima višestruke kromosome X, što znači da se radi o genetskom poremećaju te je u pravilu sterilan.

Smatra ih se magičnim ljubimicama zbog njihove sposobnosti da negativnu energiju u domu pretvaraju u pozitivnu

Trobojnost kaliko mačaka rezultat je činjenice da i crnu i narančastu boju prenose kromosomi X, a kako ženke imaju dva kromosoma X, samo one mogu imati i žutu i crnu boju, dok se informacija o bijeloj dlaci nalazi na sasvim drugom genu.

Narančasta mačka Jeste li primijetili slovo M na čelu? Pet razloga zašto su narančaste mace toliko posebne

Obješena koža na trbuhu pruža dodatnu zaštitu abdominalnom području Mačja "vrećica": Zašto mace na dijelu trbuha imaju obješenu kožu nalik torbici?

Trobojne mačke najčešće su crno-bijele mačke sa žutim preljevom, ali mogu biti i drugih kombinacija boja.

Za trobojne mace također se kaže da imaju najmačkastiju narav, odnosno da predstavljaju najveći izazov za svoje vlasnike. S druge strane, smatra ih se magičnim ljubimicama zbog njihove sposobnosti da negativnu energiju u domu pretvaraju u pozitivnu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju