Graciozno držanje i osobnost koja jasno pokazuje da uvijek mora biti po njihovom, glavne su karakteristike mačaka. Bez obzira na to jeste li tim mačka ili pas, ove su vas dlakave ljepotice, zasigurno, barem jednom impresionirale.

Galerija Kurilski bobteil Kurilski bobteil Kurilski bobteil +10 Krasi ju krupna građa, maleni rep i snažni mišići

Svaka je maca posebna na svoj način, ali kurilski bobteil ima karakteristike koje će vas oduševiti već na prvi pogled. Krupna građa, mekana dlaka, čuperci na ušima te minijaturni rep, posebnosti su koje ih izdvajaju od njihovih rođaka.

Fantastična pasmina sprijeda izgleda poput mačke, a straga poput zeca. Stara više od 150 godina, a njihov je rodni kraj izolirano Kurilsko otočje, smješteno između Rusije i sjevernog vrha japanskog otoka Hokaido

Njihovi talenti doista su impresivni, a u nastavku možete pronaći nekoliko zanimljivosti o mačkama koje su zapravo nevjerojatni lovci.

1. Podivljale buntovnice

Neki izvori govore kako su kurilske mačke zapravo podivljali rođaci - japanski bobteili koji su nekako završili na spomenutom otočju. Pošto se radi o izoliranom otočju, ljudi niti znanstvenici nisu mogli doći do njih pa smo ih upoznali tek u 20. stoljeću.

Kurilski bobteil Kurilski bobteil graciozna je i inteligentna (Foto: Shutterstock)

2. Izvrsne lovkinje

Ruske mace savršeni su lovci koji obožavaju vodu. Zanimljivo je, a pomalo i nevjerojatno, da ova pasmina može uloviti ribu do pet kilograma, ali i zeca koji joj se nađe na putu. Neustrašive su, a ako se potuku s manjom pasminom, vjerojatno će ju brzo i lako ozlijediti.

Kurilski bobteil Kurilski bobteil (Foto: Shutterstock)

3. Obožavaju se kupati

Vlasnici će znati da je najbolji provod za ovu pasminu kupka puna mjehurića. Najsretnije su kad ih stavite u kadu – tada će se igrati s kapljicama i mjehurićima. Ako primijetite da vam iz slavine stalno kaplje voda – krivac je ova mačka koja se zabavlja tako da pusti vodu iz slavine pa neumorno hvata kapljice.

Kurilski bobteil Kurilski bobteil (Foto: Shutterstock)

4. Pucaju od zdravlja

Najistaknutija fizička karakteristika ove mace jest rep u obliku ponpona. I dok su neke druge mace s ovom mutacijom izloženije raznim bolestima, kurilski bobtail puca od zdravlja. Imaju snažne kosti, rijetko kada se razbole, a mogu živjeti oko 20 godina. Ako ih uzmete dok su još mačići – pripremite se na desetljeća uživancije s njima.

Kurilski bobteil Dolazi u raznoj paleti boja - od narančaste, preko sive, a može imati i šareno krzno (Foto: Shutterstock)

5. Rep im je poput otiska prsta

Dva kurilska bobteila ne mogu imati isti rep. Baš poput otiska prsta, svaka maca ove pasmine ima autentični „batrljak“ po kojemu je posebna.

Kurilski bobteil Kurilski bobteil je odlični lovac (Foto: Shutterstock)

6. Nevjerojatno su snalažljive

Iako se vole maziti i njihova moć socijalizacije je nevjerojatna, da ih pustite u divljinu, također bi se odlično snašle. Izvori govore da se u divljini ponašaju jednako kao vuk.

Kurilski bobteil Najsretnija je u paru sa svojim rođacima (Foto: Shutterstock)

Selkirk rex: Pasmina koja ima prirodne kovrče i uživa u češljanju i kupanju Mačka selkirk rex Mačka selkirk rex Mačka selkirk rex +6 Mačka selkirk rex

7. Žive u skupinama

Na spomenutom otočju još uvijek možemo pronaći divlje primjerke ovih nevjerojatnih maca. Ondje žive u čoporu, a ponašaju se slično kao i one pripitomljene. Ako želite probaviti dlakavu prijateljicu s divljim, a istovremeno tako umiljatim karakterom, najbolje je potražiti provjerenog uzgajivača.

Kurilski bobteil Kurilski bobteil (Foto: Shutterstock)

Šest zanimljivosti o crnim mačkama koje razbijaju lošu reputaciju Crne mačke Crne mačke Crne mačke +12 Crne mačke

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju