On nije Cavalier King Charles španijel, a nije ni pudlica. On je mali psić velika srca koji je nastao križanjem ove dvije pasmine i koji osvaja srca izgledom, karakterom, velikim tamnim okicama i željom da se stalno mota oko nogu vlasnika.

Galerija Cavapoo Cavapoo Cavapoo +11 Imaju zahtjevnu frizuru koju stalno treba održavati

Cavapoo, ili cavoodle je jedna od hibridnih pasmina koja je povukla na pudlice pa ih je izrazito lako dresirati i trenirati. S druge strane, nešto je od svog karaktera naslijedio i od španijela pa je vrstan lovac koji miševe lovi još bolje od nekih maca.

On je član obitelji koji se uvuče pod kožu doista brzo, a njegova ljubav prema djeci također ga ističe kao jednu od najnježnijih i najumiljatijih pasmina pasa. S klincima ga veže zaigranost i energičnost pa će zasigurno biti najbolji prijatelji.

U nastavku možete pročitati nekoliko zanimljivosti koje su karakteristične baš za ove plišane medvjediće.

1. Jako su mladi

Cavapoo je nastao u Australiji, devedesetih godina prošlog stoljeća, što ga čini jednom od najmlađih pasmina. Neki izvori govore da je nastao za alergičare, ali danas ne postoji garancija da alergični ljudi neće reagirati na njegovu dlaku.

Cavapoo Njihovo krzno dolazi u više boja (Foto: Shutterstock)

2. Obitelj im je najvažnija

Ako tražite obiteljskog psa, maleni Cavapoo je savršen izbor. Ako su dobro socijalizirani još dok su maleni, uklopit će se u većinu životnih stilova. Uživat će čak i u malom stanu, a obiteljska zajednica puna ljubavi za njega je najbolje okruženje.

Cavapoo Ravnopravni je član obitelji (Foto: Shutterstock)

3. Imaju zahtjevnu frizuru

Njegove uši su prekrivene dlakom i važno ih je često frizirati i češljati kako ne bi došlo do upale. Njihovo krzno je svilenkasto i jako mekano, a samim time i sklono petljanju pa treba puno strpljenja kako bi ga dotjerali.

Cavapoo Nastali su tek 90-ih godina prošlog stoljeća (Foto: Shutterstock)

4. Stalno im treba pažnja

Ova je pasmina ovisna o svome vlasniku, a baš se zato tako dobro slaže s mališanima. Cavapoo zahtjeva pažnju, a ako se osjeća usamljeno, može razviti takozvanu separacijsku krizu, stoga se vlasnici trebaju pobrinuti da netko uvijek bude doma.

Cavapoo Zaigran je i stalno je u pokretu (Foto: Shutterstock)

5. Veliki su gurmani

Dok su neki psići podosta izbirljivi oko hrane, Cavapoo će pojesti gotovo sve što mu ponudite. Zaista je fascinantno koliko apetit može živjeti u tako malenom tijelu, stoga treba pripaziti kako ne bi prešli granicu normalne težine.

Cavapoo Cavapoo obožava jesti (Foto: Shutterstock)

Ovi su ljepotani svjesni svoje ljepote, a poznati su po odanosti i ogromnoj ljubavi Akita Akita Akita +12 Akita -

Pasmina pasa mekana poput oblaka koja se ponekad ponaša kao maca Čau-čau Čau-čau Čau-čau +11 Čau-čau

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju