S nestrpljenjem iščekujemo petu, najnoviju sezonu serije „Kruna“ koja nam donosi nastavak zapetljane kraljevske priče.

Galerija Peta sezona serije Peta sezona serije Peta sezona serije +5 Imelda Staunton u ulozi kraljice Elizabete

 Peta sezona će pratiti napeta zbivanja na kraljevskom dvoru tijekom devedesetih, a dotaknut će se i iznenadne smrti princeze. U petoj sezoni ćemo imati priliku vidjeti jedno od turbulentnijih razdoblja kraljevske obitelji, ono u kojemu se dovodi u pitanje njihova uloga u Velikoj Britaniji, ali i cijelome svijetu.

Neke od napetih trenutaka imamo priliku vidjeti u novom traileru koji je izbacio Netflix.

On nam pokazuje da će nova sezona u prvi plan staviti nategnuti odnos između princeze Diane i princa Charlesa, a oduševit će se i svi obožavatelji princeze jer će se odlična Elizabeth Debicki pojaviti u najpoznatijim kombinacijama princeze Diane.

Jedno od izdanja je i slavna osvetnička haljina u kojoj lijepa glumica zaista slični princezi. Za sada nam je poznato da će sezona najviše popratiti razdoblje od 1991. do 1997. godine, jednu od najburnijih kraljevskih era.

Peta sezona serije Scene iz pete sezone serije "Kruna" (Foto: Netflix)

Osim kraljevskih drama, peta sezona će nas vratiti i u društveno – političke izazove toga doba pa ćemo imati priliku vidjeti kako je to izgledalo kad se počela razvijati masovna televizija te kako je na Britaniju utjecao raspad Sovjetskog Saveza.

Imelda Staunton u ulozi kraljice Elizabete, već je oduševila javnost i kritičare pa jedva čekamo vidjeti što će nam pokazati u novoj sezoni. Kao što smo već spomenuli, princezu Dianu će glumiti Elizabeth Debicki, princa Filipa Jonathan Pryce, a sadašnjeg kralja Dominic West.

Prizor iz treće sezone serije \'Kruna\' Službeno je: Izlazi šesta sezona serije Kruna, a poznato je i tko će glumiti Williama i Catherine

Poznato je i da će u nadolazećim sezonama dva glumca glumiti mladog Williama, 16-godišnji Rufus Kampa i 21-godišnji Ed McVey, dok će Kate Middleton glumiti Meg Bellamy.

A hoćemo li u nadolazećim sezonama Krune imati priliku vidjeti i princa Harryja i Megan?

Tvorac serije Peter Morgan rekao je da se ipak neće dotaknuti najnovije kraljevske drame s odbjeglim članovima kraljevske obitelji jer smatra da njihove priče još nišu ispričane do kraja.

Netflix je potvrdio da nova sezona izlazi 9. studenog, ali to nije kraj. Čeka nas još šesta sezona – velika završnica koja će zaokružiti cijelu sezonu i u kojoj ćemo imati priliku vidjeti i tragičnu smrt omiljene princeze Diane.

Peta sezona serije Elizabeth Debicki u ulozi princeze Diane (Foto: Netflix)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju