Manekenka, dizajnerica, poduzetnica i, povrh svega, majka. Sve to i još mnogo više možemo reći za našu najpoznatiju trendsetericu Ljupku Gojić Mikić, koja svojim odjevnim kreacijama oduševljava i inspirira mnoge. Posjetili smo je u njezinu showroomu Jolie Petit kako bi nam otkrila svoje trikove uz koje uvijek izgleda sređeno te kako bi nam dala pokoji modni savjet u kreiranju jesenskih kombinacija.

Galerija Kombinacija za jesen Ljupke Gojić Mikić Ljupka Gojić Mikić Ljupka Gojić Mikić +6 Ljupka Gojić Mikić

''Pri odabiru kombinacija najbitniji su mi udobnost, praktičnost i dobri materijali. Uvijek moraju postojati traperice i onda kombiniram dalje sve po sezonama. Jesen mora imati dobar baloner, dobar kaput ili kožnatu jaknu kad se bližimo onom hladnijem razdoblju godine, dobru vestu, tople boje. Bazični komadi koje možeš upotpuniti nekakvim detaljima da oni budu zanimljivi, drugačiji i prilagođeni nekom vlastitom stilu'', rekla je Ljupka Gojić Mikić.

Tako kombinacije poput običnih traperica i bijele majice možemo pomoću zanimljivih modnih dodataka, kao što su cipele i torbice, lako transformirati u jedan efektan outfit ili ga, pak, pretvoriti iz dnevne, casual kombinacije u jednu urbanu ili večernju. Ljupka ne skriva kako baš na ovim komadima bazira svoju garderobu, a za sve ostale komade i materijale ima pomagača bez kojeg više ne može zamisliti svoju svakodnevicu.

Ljupka Gojić Mikić Ljupka Gojić Mikić Foto: Nova Studio

''Najugodnije se osjećam u trapericama, bijeloj majici, ovako kako sam danas obućena, u trenirci, pamuku. Nisam baš jako izbirljiva, ali mi je bitno da su to dobri materijali. Sad, i lan je odličan materijal, ali zna biti jako kompliciran kada se trebaš nabrzinu spremiti i obući. No, otkad postoji pametna parna postaja Philips, sve je nekako lakše jer u sebi ima ugrađenu kameru koja prepoznaje svaki materijal i jednostavno mu se prilagođava, a prema tome i pušta paru. Ne moram se bojati da ću uništiti imaterijal, pogotovo ako se radi o nekakvoj svili. Ja uvijek jednakom brzinom završavam posao s peglanjem baš zbog toga'', rekla je Ljupka.

Riječ je o parnoj postaji Philips PerfectCare 9000, čija tehnologija Active Sense učitava vrstu tkanine i u trenu prilagođava temperaturu i količinu pare materijalu preko kojeg prelazi. Tako se ne moramo bojati da će nam najdraža tunika od viskoze pregorjeti odlučimo li je ispeglati nakon traperica, koje zbog svoje zahtjevnosti glačanja nabora iziskuju višu temperaturu. Upravo to je ono što Ljupku oduševljava jer skraćuje vrijeme obavljanja kućanskih poslova i omogućava joj da nastavi raditi ono što voli.

Parna postaja Philips PerfectCare 9000 Parna postaja Philips PerfectCare 9000 Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini

''Nemam previše vremena za nekakvo preveliko sređivanje. Ne trošim puno vremena na šminkanje i te neke stvari. Ono što je meni najbitnije od svega jest da izgledam uredno, da sam primjer svojoj djeci i da ih ne pošaljem izgužvane u školu. Tako da glavnu ulogu igra parna postaja Philips, pegla koja je meni stvarno olaškala život tijekom jutra, uz koju smo već ujutro svi kao vojska posloženi, uredni i lijepo ispeglani, i to je ono najbitnije prije negoli izađemo van iz stana'', objasnila je Ljupka.

U tome joj itekako pomaže mogućnost vertikalnog glačanja koju ova parna postaja posjeduje jer ne mora uvijek izvlačiti dasku za peglanje, kao i to što se pegla sama isključuje kada osjeti da jedno vrijeme nije korištena. Tako Ljupka može bezbrižno nastaviti svoj dan i posvetiti se poslovima i djeci koja njeguju svoj stil od najranije dobi.

''To je kao i sa muzikom. Ono što mama i tata doma slušaju, ta muzika ti uđe u uho. Mislim da je ista stvar i s odjećom – što biramo i kako kombiniramo. Po starijoj kćeri mogu vidjeti da sam napravila dobar posao, barem što se mene tiče. Ima taj neki svoj stil koji je izgradila i koji je malo neobičan, kao i mama, ali je zanimljiv i ne vidim da ide u lošem smjeru, u smislu da nije primjereno godinama'', rekla je Ljupka.

Kombinacija za jesen Ljupke Gojić Mikić Kombinacija za jesen Ljupke Gojić Mikić Foto: Nova Studio

U kreiranju svojih kombinacija najvažnije jest ostati svoj i ne obazirati se na tuđe komentare jer najbitnije od svega jest da se osjećamo udobno u onome što nosimo na sebi. Ovom filozofijom vodi se i Ljupka, koja je odmalena pod svjetlom reflektora i na čije se kombinacije uvijek posebno obraćala pozornost.

''Ne opterećujem se time kako će me ljudi vidjeti i što će pomisliti o mojoj odjevnoj kombinaciji zato što tako pokazujem svoj karakter. Mislim da svatko treba biti osoba za sebe i inspirirati ljude na neki svoj način i pokazati taj svoj karakter kroz odjeću. Moj život je cijeli u svijetu mode i od svoje trinaeste godine to živim, tako da nisam previše opterećena odjećom, ali ako ću nekome biti inspiracija za neku slobodu kroz odjeću, meni je to jako drago'', zaključila je Ljupka.

Kako je u svemu važno imati potporu i oslonac, drugačije nije niti u ovom slučaju. Neovisno o tome kakav stil odijevanja volimo, parna postaja Philips idealan je partner u kombiniranju maštovitih modnih izdanja bez brige o zahtjevnosti materijala. Uz ovakvog suputnika lako ćemo se odvažiti na raznolike kombinacije koje će odražavati našu osobnost i karakter i koje ćemo s ponosom prošetati ulicama grada.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Philips po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju