Većini ljudi ovih dana cilj je zaštititi svoje najbliže i sebe od koronavirusa.

Stručnjaci cijelo vrijeme naglašavaju važnost higijene - osobne, respiratorne i higijene ruku, a među bitnim stavkama je i redovito čišćenje i dezinficiranje kućanstva.

Dok na čistoću stvari s kojima dolazimo u doticaj izvan našeg doma, kao što su površine u trgovinama ili javnom prijevozu, ne možemo utjecati, unutar vlastitog doma postoje koraci koje možemo poduzeti kako bismo dodatno zaštitili svoju obitelj od ovog virusa.

Slika nije dostupna Dodirujemo lice i 25 puta u 60 minuta: Trikovi koji sprječavaju tu lošu naviku

Slika nije dostupna Pomažu li gumene rukavice? Koraci koji stvarno umanjuju rizik od koronavirusa

Jedna od prostorija koja treba biti u središtu pozornosti u ovom slučaju je kupaonica. Između ostalog, radi se o prostoriji u kojoj je jako velik broj površina s kojima smo u čestom doticaju, pa ih je zbog toga potrebno redovito čistiti.

U nastavku pročitajte tri stvari na koje trebate pripaziti u kupaonici: 

1. Redovito čistite sve površine u kupaonici, uključujući WC školjku, tuš-kabinu ili kadu i umivaonik.

Sve dostupne površine u kupaonici trebate očistiti deterdžentom te nakon toga dezinficirati. Prilikom čišćenja koristite zaštitne rukavice, a nakon čišćenja sav otpad koji je nastao što prije odložite u kantu za otpad.

2. Četkice za zube držite razdvojenima, odnosno pripazite na razmak između četkica za zube ako u vašem kućanstvu živi više osoba.

Ako ste među onima koji četkicu za zube dijele s partnerom/partnericom, sada je svakako vrijeme za kupnju novih, odvojenih četkica jer se radi o predmetu koji može biti prekriven raznim vrstama klica iz usta, kao što su bakterije i virusi, koji mogu ostati na površini i biti spremni za prelazak na sljedeću osobu.

Slika nije dostupna Popis za trgovinu: Što nam je sve potrebno za 14 dana samoizolacije?

Slika nije dostupna Korisno i jednostavno: Napravite mirisni osvježivač zraka koji dezinficira prostor

3. Redovito perite ručnike i ne dijelite ih s osobom koja je bolesna.

O važnosti pranja ruku slušamo već danima, a bitan dio tog procesa je njihovo sušenje.

Kada je to moguće, ruke je poželjno sušiti pomoću papirnatih ručnika za jednokratnu upotrebu. Ako pak koristite klasične ručnike, bitno je da ih redovito perete na visokim temperaturama i mijenjate kada postanu vlažni.

Na kraju ćemo napomenuti da su sve navedene mjere važne prilikom zaštite doma od koronavirusa, ali potrebno ih je slijediti i inače.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju