Svaki izbori su važni, no lokalni izbori 2021. imaju čak i veću važnost i težinu jer se odvijaju u okolnostima pandemije u kojoj su izraženi osjećaji nemoći, prepuštenosti i bezvoljnosti. Upravo to može promijeniti i vaš glas, učiniti da vaš grad i vaša sredina dožive promjene na bolje, i zato je važno da iskoristite pravo koje imate i izađete na današnje izbore.

Žene su nerijetko pokretač promjena unutar obitelji, no one su i bitan pokretač pomaka u zajednici. Osim toga, lokalni izbori tiču se najužeg člana zajednice – same obitelji.

Na lokalnim izborima biraju se oni koji će odlučivati o uređenju naselja i stanovanja, brizi o djeci, socijalnoj skrbi, odgoju i obrazovanju, primarnoj zdravstvenoj zaštiti i drugome.

Žene ne smiju zaboraviti da je i njihova uloga u sudjelovanju donošenja većih društvenih odluka važna, a one se donose i na lokalnim izborima. Zbog toga je važno dati svoj glas jer ne bi nam smjelo biti svejedno u kakvom kvartu i u kakvom gradu živimo, u kakvu školu idu naša djeca, kakvu zdravstvenu skrb imamo.

Pokažimo i mladima da je mišljenje svakog pojedinca važno. Neka vaš izlazak na izbore bude i zahvala ženama prije nas koje su se izborile za to naše pravo glasa.

Svi smo mi ponekad glasni u komentarima i izražavanju vlastitog mišljenja, ali sve to ostaju samo prazne riječi ako i ne djelujemo. Djelovanje na izborima i vaš glas možda jest mali korak, ali može učiniti veliku razliku za vašu zajednicu i vaš grad.

Zato će svoj glas na lokalnim izborima dati i Maja, Sanja i dvije Vlatke koje su nam otkrile svoje razloge zbog kojih će izaći na izbore. Učinite i vi isto i budite ponosne na to.

Maja Šimleša

Koje su šanse da se stvarno nešto napravi pitala me nedavno moja 11-godišnja kći rješavajući jednu situaciju u razredu. I rekla sam joj da nije bitno jesu li šanse male ili velike, bitno je da ti napraviš sve što možeš i da zapravo iskoristiš prava koja imaš.

Zato ne dvojim hoću li izaći na izbore. Riječ je o mom gradu, o mom kvartu, o Anabelinoj školi, riječ je o parku, o zelenilu, o prometu, o odlaganju otpada. Ma riječ je o mojoj svakodnevnici, a izlaskom na izbore pokazujem da mi je stalo i da moj glas nešto uistinu vrijedi i zato izađi i ti.

Vlatka Vužić

Ne bi nam trebalo biti svejedno u kakvom kvartu i u kakvom gradu živimo. Ali nije dovoljno samo da kukamo i nabrajamo što ne valja. Moramo razmišljati o tome što sami možemo učiniti za taj naš grad. Ono što sigurno svi možemo učiniti je izaći na lokalne izbore koji su pred nama.

Na lokalnim izborima kreiramo taj svoj mikrosvemir, a uvjerena sam da putem kreiranja puno boljih mikrosvemira možemo kreirati i ovaj jedan bolji, veći makrosvemir za sve nas. Stoga vas pozivam da izađete na lokalne izbore 16. svibnja.

Hrvatske velikanke Pravo glasa nismo dobile, već izborile: Na današnji dan žene u Hrvatskoj ostvarile su pravo glasa

Sanja Srdić Jungić

Iza mene je već gotovo pola života otkako sam stekla pravo na glasovanje i svaki put kada izađem na izbore nekako se osjećam važno i ponosno kao da prvi put izlazim.

Nije uvijek moja opcija pobijedila, nisam uvijek imala za koga glasovati, ali ono što je bitno je da sam uvijek izašla jer smatram da je to najbolji način na koji ja kao pojedinac u jednoj demokratskoj državi mogu osigurati bolji život za sebe i svoje bližnje, a po nekim mojim načelima. U krajnjoj liniji svaki moj izlazak na glasovanje je i neka zahvala ženama prije mene koje su se za to izborile, a koje nisu imale tu mogućnost.

Vlatka Smolčić Hofman

Zašto izaći na izbore? To je način da mladima na kojima svijet ostaje pokažemo i motiviramo ih da je važno iznijeti svoje mišljenje i da je to način na koji može doći do promjene i kako i naš glas vrijedi. Promjena kreće od svakog pojedinca, budite i vi taj pojedinac koji će učiniti razliku i pridonijeti kvaliteti života u svojoj sredini.

Jer ako to ne učinite svaki prigovor, svaki komentar je samo priča u prazno i govori puno o vama samima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju