Poznata vam je ona situacija kad vam zazvoni telefon ili vi nazovete nekoga i čim započnete razgovor vaša mačka stvori vam se i krilu, gnijezdi se u njemu i "mazi" o telefon? To je jedno od tipičnih mačjih ponašanja s kojim ove ljubimice pokazuju koliko su posebne životinje.

Naime, mačke će uvijek pronaći način kako da bude po njihovom. Neke mace posebno su osjetljive kada njihovi vlasnici razgovaraju na telefon iz zapravo vrlo jednostavnog i razumljivog razloga, poznavajući mačju prirodu - zato jer su ljubomorne jer dajete pažnju nekom drugom.

Dakle, ometajući vas u razgovoru i pokušavajući vas prekinuti, mačka pokušava pridobiti vašu pažnju i dati vam do znanja da je ona tu i da joj se posvetite. Mace se pritom znaju i "maziti" o telefon kao da vam žele maknuti telefon iz ruke kako biste nju mogli maziti.

Slika nije dostupna Želi vas samo za sebe: Znakovi da je vaša mačka (previše) razmažena

Maca leži u umivaoniku Najdraže šašavice: Zašto mačke prate svoje vlasnike (čak i) na WC?

Mnogi vlasnici mačaka slično su iskusili i dok rade kod kuće za računalom pa maca dođe i jednostavno sjedne na tipkovnicu. To može biti dosta nezgodno kada je posao u pitanju, ali vaša ljubimica bit će zadovoljna ako uzmete i samo minutu pauze kako biste joj se malo posvetili.

Svojim neobičnim, luckastima ponašanjem mačke nas često zabavljaju i podsjećaju koliko su zanimljive i posebne životinje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju