Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Nije baš toliko zdrava: Zašto (ipak) moramo paziti na unos tamne čokolade?

28-01-2020 Piše Hina
komentari

Iako se tamna čokolada češće smatra zdravijom od mliječne čokolade, stručnjaci navode da je razlika između njih ipak - neznatna.

Primarni razlog za dobru reputaciju tamne čokolade jest taj što u svom sastavu ima više polifenola od mliječne čokolade.

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Ovi spojevi sekundarni su metaboliti u biljkama te imaju protuupalno djelovanje na organizam.

Da biste ih unijeli, ne morate jesti tamnu čokoladu, pišu stručnjaci u njemačkom magazinu posvećenom zdravlju, Neue Apotheken-Illustrierte. Održavanjem uravnotežene prehrane, unosom voća i povrća, unijet ćete i dovoljno polifenola.

Slika nije dostupna Topla čokolada koja tjera zimsko sivilo (pogotovo ako se pije u društvu s prijateljicom)

Čokoladna torta Brza i fina čokoladna torta gotova za samo 20 minuta

I tamna i mliječna čokolada pune su kalorija. U crnoj čokoladi nešto ih je manje te ona sadrži i manje šećera, ali često ima više masnoće.

Što se tiče našeg zdravlja, velike razlike između tamne i mliječne čokolade zapravo nema. Stručnjaci smatraju da je povremena i umjerena konzumacija čokolade dobra, a šteti nam samo ako je jedemo previše i prečesto.

Preporučuju da čokoladu jedemo u manjim komadima i pustimo je da se topi u ustima.

(Hina)
 

Pročitaj još
Pročitaj još