Svi znamo da kada se konzumira u pretjeranim količinama, čokolada radi više štete nego koristi, međutim kockica ili red čokolade za bolje raspoloženje nikako nije nešto zbog čega trebamo osjećati grižnju savjesti.

U životu je bitan balans, a ako će nam čokolada pomoći da lakše preživimo sive zimske dane - zašto ne uživati. Još jedna čokoladna opcija koja dolazi kao spas u tmurnim danima, posebno popularna u zimskim mjesecima, jest - topla čokolada.

Nakon napornog radnog dana u kojem nismo uspjeli vidjeti sunce niti u tragovima idealan "lijek" koji će vam u najkraćem roku popraviti raspoloženje i izmamiti osmijeh na lice jest ispijanje ovog napitka u društvu vaše najbolje prijateljice.

Džin-tonik čaj Džin-tonik čaj: Napravite topli napitak koji konkurira najfinijim koktelima

Čokoladna glazura Sjajna i gusta: Recept za najfiniju čokoladnu glazuru

Ako na kraju dana i dalje imate volje za igre u kuhinji, toplu čokoladu uvijek možete napraviti sami, a druga je opcija da uzmete najbolju frendicu pod ruku te da se ovim najslađim napitkom nagradite i zasladite u vašem omiljenom kafiću. Ako ste u Zagrebu, mi ćemo vam preporučiti odlazak u Landsky bar na zagrebačkoj Trešnjevci.

Slika nije dostupna Prijatelji za poželjeti: Pet razloga zbog kojih svatko treba jednu horoskopsku ribu u svome životu

Dovoljan je pogled na njihovu toplu čokoladu da dan bude bolji. Kombinacija svježeg mlijeka i čokolade, uz dodatak šlaga na kojem su sljezovi kolačići te vafl i preljev od čokolade provjereno tjera sivilo i uljepšava i najtmurnije dane.

Topla čokolada je poput zagrljaja iznutra, napisali su i njezini tvorci. Mi ćemo se složiti.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju