Nemalo puta se dogodilo da smo kupili novu pamučnu majicu i nakon nekoliko nošenja pri dnu bi se pojavile rupice u materijalu. Krivac tome nije perilica rublja ni moljci već nešto treće

Osnivač popularnog brenda American Giant, Bayard Winthrop objasnio je zbog čega nastaju rupice na novoj odjeći, preciznije na novim pamučnim majicama. A objašenjenje je dosta logično.

Ako na etiketi piše od koje je vrste pamuka izrađena majica, to donekle garantira kvalitetu

Donji dio majice je glavna točka trenja. Tkanina se na tom dijelu svakodnevno trlja o metalni remen ili grublji gornji dio hlača ili traperica. S vremenom se uništi i zato nastaju dosadne rupice, govori Winthrop.

Naravno da nećete prestati nositi traperice i remen, ali trebate obratiti pažnju na kvalitetu materijala, s obzirom da se u današnjoj "brzoj modi" odjeća proizvodi što je jefitinije moguće.

Ovakve komade najčešće kupujemo kako bismo ih nosili svakodnevno i što dulje pa je kod kupovine dobro uložiti ekstra trud. Uvijek je dobro ako na etiketi piše od koje je vrste pamuka izrađena majica.
Npr. visokokvalitetni pamuk dugog vlakna, uvijek je dobar znak.

Međutim, ako primijetite rupice i na drugim dijelovima majice te na drugoj odjeći, možda je vrijeme za obračun s moljcima.

 

A post shared by Jess (@hello_pushkin) on

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju