Catherine Middleton i kraljicu Elizabetu II. nije neobično na službenim dužnostima vidjeti u rukavicama što je i dio protokola britanske kraljevske obitelji. No, princeza Diana to je pravilo prekršila te nikada nije nosila rukavice, a u nastavku teksta saznajte i zašto

Princeza Diana uvijek je ostala svoja i na svim službenim dužnostima željela se približiti narodu i popričati s "običnim" ljudima. Željela je s njima osjetiti i bliskost zbog čega je prekršila jedan važan protokol britanske kraljevske obitelji – nošenje rukavica na službenim dužnostima.

'Catherine Middleton i kraljicu Elizabetu II. nije neobično na službenim dužnostima vidjeti u rukavicama, ali princeza Diana nije ih nosila'

Naime, Diana je odbacila kraljevski protokol te uopće nije nosila rukavice jer je željela imati direktni kontakt s ljudima kada bi se rukovala s njima. Također je u jednom trenutku prestala nositi šešire objasnivši tu odluku riječima:

Ne možeš grliti dijete dok nosiš šešir.

U to vrijeme nenošenje rukavica bila je velika stvar jer su rukavice kraljevska tradicija koja označava status i čistoću.

Kada bi pak posjećivala bolesnu djecu, princeza Diana nosila je odjeću svijetlih boja i veselih uzoraka kako bi mališane barem malo oraspoložila.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju