Sastojci za tijesto muffina:
275 g brašna
1 žlica praška za pecivo
1 žličica soli
1 jaje
225 ml mlijeka
Sastojci za smjesu sa sirom:
1 žlica maslaca
1 sitno najsjeckani luk
100 g feta tip sira
1 žlica sitno najseckanog svježeg ružmarina
papar
Priprema:
1. Otopite jednu žlicu maslaca na srednje jakoj vatri, dodajte sitno nasjeckani luk i pržite ga pet minuta dok ne omekša pa zatim maknite s izvora topline i ostavite da se ohladi. Nakon što se ohladi, u istu posudu dodajte feta sir koji ste prethodno narezali na sitne kockice. Umiješajte ružmarin i dodatno začinite s malom količinom papra. Feta tip sira će pustiti dovoljno slani okus pa nema potrebe za dodavanjem soli.
2. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
3. U veliku posudu za miksanje stavite brašno, prašak za pecivo i žličicu soli.
4. U drugoj posudi razbijte jedno jaje, dodajte mlijeko i dobro promiješajte.
5. Smjesu s jajima i mlijekom prebacite u posudu u kojoj ste smiješali brašno, prašak za pecivo i žličicu soli. Kratko promiješajte.
6. Nježno dodajte smjesu prženog luka i feta sira u veliku posudu.
7. Smjesom napunite kalupe i premažite ih jajetom.
8. Sve ubacite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite oko 20 minuta.
9. Poslužite dok je vruće.
Sadržaj je napravljen u produkciji NOVA TV Content Teama u suradnji s "Dukat mliječna industrija d.d." i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.