Nakon što su muffini osvojili cijeli svijet vrijeme je da postanu i dio vaše kuhinje. Jednostavno je pripremiti slatke kolačiće, ali zašto ne isprobati i slane muffine u kojima će okus Mediterana stvoriti otopljeni komadići ukusnog slanog feta sira. Uz navedene sastojke bit će vam potreban i kalup za pečenje muffina s 12 rupa.

Sastojci za tijesto muffina:

275 g brašna
1 žlica praška za pecivo
1 žličica soli
1 jaje
225 ml mlijeka

Sastojci za smjesu sa sirom:
1 žlica maslaca
1 sitno najsjeckani luk
100 g feta tip sira
1 žlica sitno najseckanog svježeg ružmarina
papar

Priprema:

1. Otopite jednu žlicu maslaca na srednje jakoj vatri, dodajte sitno nasjeckani luk i pržite ga pet minuta dok ne omekša pa zatim maknite s izvora topline i ostavite da se ohladi. Nakon što se ohladi, u istu posudu dodajte feta sir koji ste prethodno narezali na sitne kockice. Umiješajte ružmarin i dodatno začinite s malom količinom papra. Feta tip sira će pustiti dovoljno slani okus pa nema potrebe za dodavanjem soli.

2. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

3. U veliku posudu za miksanje stavite brašno, prašak za pecivo i žličicu soli.

4. U drugoj posudi razbijte jedno jaje, dodajte mlijeko i dobro promiješajte.

5. Smjesu s jajima i mlijekom prebacite u posudu u kojoj ste smiješali brašno, prašak za pecivo i žličicu soli. Kratko promiješajte.

6. Nježno dodajte smjesu prženog luka i feta sira u veliku posudu.

7. Smjesom napunite kalupe i premažite ih jajetom.

8. Sve ubacite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite oko 20 minuta.

9. Poslužite dok je vruće.

Sadržaj je napravljen u produkciji NOVA TV Content Teama u suradnji s "Dukat mliječna industrija d.d." i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.
 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju