U trgovinama se može naći široka ponuda mirisa za automobil koji će unutrašnjost limenog ljubimca osvježiti i učiniti je ugodnijom. No zašto sami ne biste napravili potpuno prirodan miris gotov za nekoliko sekundi?

Želite li da vaš automobil uvijek lijepo miriše i pruži vam udobnu vožnju, ne morate ga opskrbiti kupovnim mirisima koji često sadrže i kemikalije.

Napravite sami prirodan miris za auto koji će vas stajati svega nekoliko kuna, a bit ćete gotovi za 5 sekundi.

Napravite potpuno prirodan miris za automobil gotov za nekoliko sekundi

Trebaju vam samo drvena kvačica i eterično ulje po želji. Kvačicu natopite s nekoliko kapi ulje te je pričvrstite na otvor za ventilaciju, gdje se i inače stavljaju kupovni tekući mirisi za automobil. Zahvaljujući protoku zraka miris će se proširiti po unutrašnjosti automobila.

Kako bi vam vožnja bila što ugodnija i manje stresna, u fotogaleriji smo izdvojili 5 eteričnih ulja iz trgovina koja djeluju opuštajuće, antistresno i smanjuju napetost te sadrže ekstrakte sljedećih biljaka:

1. Crvena mandarina sadrži male količine N-metilantranilata, koji pokazuje snažna umirujuća svojstva. Umanjuje nemir, naročito kod hiperaktivne djece te pomaže kod nesanice, stresa i depresije.

Slika nije dostupna Šest mirisnih i zelenih "moćnika" koji će otjerati i najtvrdoglavije komarce

2. Manuka djeluje umirujuće, smanjuje stres i napetost, ublažava bolove te opušta napetost u mišićima.

3. Limunska trava smanjuje glavobolju i migrenu te ublažava grčeve u mišićima tako što smanjuje stres u tkivu te pomaže opuštanju mišića.

4. Lavanda, između ostalog, pomaže kod glavobolje, migrene i astme, a otjerat će i insekte koji mogu zalutati u automobil.

5. Arapski jasmin djeluje smirujuće te pomaže kod anksioznosti. Lijepo se kombinira s citrusima, drvenastim uljima poput plavog čempresa i sandala.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju