Zaboravite priče u kojima su žene uvijek princeze i kraljice, u kojima ih muškarci spašavaju i u kojima je najbitnija duga kosa i šljokičasta haljina. Trebaju nam priče gdje radimo što volimo, ispunjavamo svoje snove, priče u kojima se možemo spasiti same i jednako smo lijepe u trapericama i tenisicama. Jedna od trenutno najpopularnijih knjiga „Priče za laku noć za mlade buntovnice“, podsjeća nas da su žene upravo to: neustrašive, borbene, maštovite, dosljedne i vrlo čvrste u svojim željama i stavovima. A kako osvojiti upravo tu knjigu, kao i besplatno članstvo u Book Clubu za mlade gdje će se „Priče za laku noć za mlade buntovnice“ obrađivati pročitajte u nastavku

Kad se žena odluči promijeniti, mijenja se i sve oko nje. – Eufrosina Cruz

Gotovo svaka žena još je kao djevojčica na svojoj koži osjetila razliku među spolovima i predrasude u društvu. Ne čudi što je tome tako, jer još u povijesti žene su se borile za svoja prava, a borba u mnogim zemljama još uvijek traje.

No i tamo gdje je završila, ostali su usađeni obrasci ponašanja, pa još uvijek postoje težnje za dokazivanjem. Ipak, mnoge su žene u povijesti dokazale koliko je jaka ženska volja i dosljednost. Mnoge to dokazuju i danas, možda si baš ti jedna od njih, ili tvoja majka ili prijateljica. Ako nisi, budi! Budi ona koja će se probuditi u 6 ujutro i početi ostvarivati svoje snove.

Budi ona koja će stvoriti svoj put, samo vjerom u sebe i svoj potencijal. Budi ona koja će vidjeti dobro u drugima i ona koja će širiti dobro. Budi djevojčicama primjer, a ženama prijateljica.

Što će meni stopala kad imam krila kojima mogu letjeti. – Frida Kahlo

Svima od nas nešto ide bolje, nešto lošije. Ti nedostaci često nas sputavaju, ruše naše samopouzdanje i umjesto da se fokusiramo na naše pozitivne strane i ono u čemu smo dobre, često je naš fokus upravo na nedostacima i to često ističemo drugima. Koliko puta vam se dogodilo da vam je netko dao kompliment za ono što vi smatrate svojim minusom? Zahvalite se i počnite gledati sebe očima onoga koji vam je dao kompliment.

Priglite sve na sebi i sve o sebi čemu ste ranije davale minuse. Takve kakve smo danas, učinile su nas naše dosadašnje misli i naše odluke. Onakve kakve želimo biti, čine nas naše sadašnje misli i odluke. Budite najbolje u onome što radite. Radite najbolje što znate i uvijek dajte sve od sebe. Trud i mašta rezultat su uspjeha.



Koliko puta vam se dogodilo da vam je netko dao kompliment za ono što vi smatrate svojim minusom? Zahvalite se i počnite gledati sebe očima onoga koji vam je dao kompliment.

Oduvijek sam znala da ću odletjeti u svemir. – Mae C. Jemison
Gledam djevojčice u školskim klupama, nasmijane, znatiželjne, pune energije i pune snova. Polako postaju odgovorne i samostalne, a još uvijek tako zaigrane i jako pozitivne. Već sad odrasli ih upozoravaju da su snovi preveliki, da su suprotnost realnosti. Nadam se da im ne vjeruju. A ako ste im vi još nekad davno povjerovale, znajte da vaši snovi jedva čekaju da ih probudite. Snove sanjamo kako bi ih jednom ostvarile.

Kad cijeli svijet šuti, dovoljno je da se čuje samo jedan glas.
– Malala Yousafzai
Često biramo ono lakše. Zašto ne proći već sagrađenim cestama? Zašto podići ruku i reći svoje mišljenje, ako izgleda da se svi ostali slažu? Zašto se pobuniti i ispasti „crna ovca“? Zašto se izdvajati od mase? Zato jer svijet treba one koje će učiniti nešto novo, one koje će pustiti glas kad nitko drugi neće. Svijet treba buntovne žene koje će istinski živjeti ovaj život.

JAVITE SE I OSVOJITE KNJIGU "PRIČE ZA LAKU NOĆ ZA MLADE BUNTOVNICE" I ČLANSTVO U BOOK CLUBU

Želite li da vaša djevojčica ostane buntovna i živi svoje snove, prijavite je u knjižni klub, 3. ožujka u knjižari Hoću knjigu, kada ćemo čitati priče o hrabrim i buntovnim ženama
. Neka vaše djevojčice odrastaju uz knjige, jer one su osim odličnog društva, poticaja na kreativnost, usvajanja novih riječi i samim time lijepog izražavanja, siguran izvor informacija.

Radionicu osmišljava i vodi jedna od buntovnica, velika sanjarka i knjigoljupka, s diplomom magistre bibliotekarstva, trenutno zaposlena na radnom mjestu iz snova, u jednoj zagrebačkoj osnovnoškolskoj knjižnici.

Prijaviti se možete putem Facebook stranice ili direktno u knjižari Hoću knjigu (Bogovićeva ul. 7). Članarina za Book Club za mlade iznosi 50 kuna te uz nju dobivate poklon bon u istom iznosu i popust od 20% na svaku dogovorenu knjigu unutar kluba, a prijaviti se mogu mlade osobe od 10 godina nadalje. Mlade knjigoljupce na prvom će susreti dočekati i poklončić iznenađenja koji je pripremio Labello.

A želite li osvojiti primjerak knjige „Priče za laku noć za mlade buntovnice“ te članstvo u Book Clubu za mlade za sebe ili neku dragu osobu, do 2.3. u 11 sati napišite nam na Facebooku  u kometarima zašto baš vi želite osvojiti knjigu i članstvo. Najkreativniji odgovor nagrađujemo, a dobitnika ćemo objaviti u petak do 12 sati.


Dobitnica knjige "Priče za laku noć za mlade buntovnice" te članstvo u Book Clubu za mlade osvojila je Kristina Vrbić. Čestitamo Kristini koju ćemo putem poruke obavijestiti o preuzimanju nagrade. Svim ostalim čitateljicama zahvaljujemo se na lijepim komentarima i želimo više sreće idući put!

Valentina Namesnik Buntovnica, velika sanjarka i knjigoljupka Valentina Namesnik voditeljica je knjižnog kluba za mlade Foto: Goran Berović

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju