Pomalo je nevjerojatan podatak da preko 43 posto žena nikad nije doživjelo orgazam. Tema ženskog orgazma još uvijek je tabu, prvenstveno zbog toga jer nema takozvanu evolucijsku funkciju, odnosno ne trebamo doživjeti orgazam da bismo zatrudnjele.

Zbog toga je muški orgazam istražen uzduž i poprijeko, a ženski je još uvijek zavijen velom tajni.

Nemogućnost dolaska do vrhunca kod brojnih žena izaziva negativne osjećaje. Nesigurnost, manjak samopouzdanja pa čak i krivnja, česti su razlozi zbog kojih neke žene jednostavno lažiraju orgazam.

Međutim, pitanje lažnog orgazma je puno dublje od toga. Seksualna bihevioristica Erin Cooper i njezin tim sa Sveučilišta Temple u Philadelphiji ispitali su stotine žena koji su njihovi razlozi lažiranja orgazama, a u nastavku možete pročitati razloge – od najčešćeg do najrjeđeg.

  • Zato što želi učiniti da se njezin partner osjeća dobro
  • Zato što je to pali
  • Zato što je nesigurna ili se boji
  • Zato što želi zaustaviti seks
  • Zato što joj je neugodno što nije doživjela orgazam
  • Zato što je zabrinuta jer ne može doživjeti orgazam

Dakle, prvi i najčešći razlog zbog kojeg žene glume orgazam jest podređivanje muškarcu s kojim trenutno spavaju. Brojna su istraživanja potvrdila da je većini muškaraca pojam dobrog i uspješnog seksa onaj u kojem je partnerica zadovoljena te da svoje i njezino zadovoljstvo stavljaju na isto mjesto.

Ženama je važno da se muškarac osjeća dobro, da ga zaštite od udarca u ego, razočarenja, srama i neugodnosti.

Žene to osjete i ne žele povrijediti svoje partnere pa glume orgazam. Ta se situacija u psihologiji naziva altruistična prevara.

Važno vam je da se muškarac osjeća dobro, da mu ne srušite samopouzdanje i da ga zaštitite od udarca u ego, razočarenja, srama i neugodnosti. Treba naglasiti da žene češće glume orgazam s partnerima za jednu noć, ali da je također veliki postotak žena priznao da glumi orgazam i s dugogodišnjim partnerima.

Znanstvenike je najviše šokirao drugi najčešći razlog, a to je vlastito uzbuđenje. Zaključili su da mlađe žene zaista uzbuđuje lažiranje orgazma i da to rade zbog sebe, a ne zbog partnera.

Ono što me najviše iznenadilo je da po prvi put imamo kvantitativne dokaze koji sugeriraju da žene mogu glumiti orgazam iz mnogo 'sebičnijih' razloga, poput povećanja vlastitog uzbuđenja, rekla je autorica istraživanja.

Prema podacima drugih seksualnih istraživanja, čak 53 do 67 posto ispitanih žena i 18 posto muškaraca izjavilo je da su barem jednom glumili orgazam.

Glume li muškarci orgazam i zašto?

Muškarcima je ipak puno teže odglumiti orgazam, ali istraživanja pokazuju da je iznenađujuće velikih 18 posto barem jednom lagalo partnerici.

Najčešći razlog je nezadovoljstvo seksom, odnosno želja da seks što prije završi, a slijede ga uzbuđenje oko lažiranja orgazma, briga za osjećaje svoje partnerice i korištenje opijata koji su odgodili orgazam. Mali postotak muškaraca priznao je da fizički nije mogao izdržati do kraja seksa pa je glumio orgazam.

Psiholozi savjetuju da bi svaka žena (i muškarac) trebala otvoreno govoriti o nemogućnosti postizanja orgazma. Nakon što istražite svoje tijelo, objasnite partneru na koji način biste mogli doživjeti orgazam.

Zašto vam se tresu noge nakon dobrog seksa? Zašto se nekim ženama tresu noge nakon dobrog seksa?

Slika nije dostupna Dosadio vam je doggy? Probajte froggy - novu pozu u seksu dobru za žensko zdravlje

Orgazam je odličan za naše psihofizičko zdravlje. On bi trebao biti cilj, a ne sredstvo i o njemu nikako ne bismo trebali lagati - najviše zbog sebe. 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju