Predstava "Audicija" u režiji Andrása Urbána zagrebačkog Satiričkog kazalištu Kerempuh na kreativan i inovativan način problematizira nezaobilazne društvene teme

Autorski projekt Andrása Urbána te dramaturginje Dore Delbianco, "Audicija" temeljena je na hinjenoj improvizaciji glumaca na temu odlazaka sve većeg broja ljudi iz države.

Radnja predstave polazi od toga da dugotrajna gospodarska kriza izaziva apatiju i beznađe kod ljudi. Kako bi pobjegli iz tog stanja oni odlaze "trbuhom za kruhom" tražeći bolje životne prilike.

Aktivističke parole koje glumci iznose kroz songove dodatno naglašavaju vrhunce predstave.

Kakav je osjećaj biti na audiciji i jesmo li svakodnevno dio jedne velike selekcije? Osjećamo li se kao pojedinci odbačeni i nepotrebni iako se svim silama trudimo postići upravo suprotno? Koga to želimo zadovoljiti i čija je odgovornost za nezadovoljstvo u kojem se nalazimo? Ovo su samo neka od brojnih pitanja u vrtlogu ove predstava koja sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim, ističe se u najavi Audicije.

Važnu ulogu u predstavi igra i glazba, koju na klaviru izvodi Ante Sladoljev, a autorski potpisuje Irena Popović. Aktivističke parole koje glumci iznose kroz songove dodatno naglašavaju vrhunce predstave.

U predstavi igraju Linda Begonja, Mia Begović, Velimir Čokljat, Filip Detelić, Hrvoje Kečkeš, Ana Maras Harmander, Anita Matić Delić, Ozren Opačić, Luka Petrušić, Mirela Videk Hranjec i Matija Šakoronja.

Kostimografiju potpisuje Marita Ćopo, dok scenografija, koju je također osmislio redatelj, predstavlja gotovo praznu pozornicu, slučajnoga susreta glumaca.

Predstava je ne repertoaru Satiričkog kazališta Kerempuh 3. 4. 2018. godine u 20 sati. U nastavku pogledajte spot iz predstave Audicija.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju