Svi ste sigurno čuli izreku 'samo je jedna prilika za ostavljanje dobrog dojma'. Kako bi u tome bili uspješni pomoći će vam pomno osmišljen imidž. Nije jednostavno stvoriti uspješan spoj čovjeka i njegovog idealnog imidža. Ali nije ni nemoguće!

Svi smo u dvadesetima sljedbenici nekog stila, jer smo mladi i svaki trend vrijedi slijediti bar na kratko kako bi pokazali svoju slobodu i samosvijest. U tridesetima smo imamo svoj stil i čini se da je sve na svom mjestu, no kad se opasno približimo četrdesetoj ili ju još opasnije prijeđemo, tad se čini da smo zapali u rutinu nekog stila koji smo počele slijediti prije desetak godina, a naše se tijelo i životne navike iako se u međuvremenu sve promijenilo, pa i moda.

>> Pretvorite imidž u svoju posjetnicu!

Lako postajemo zarobljenici rutine i žarko želimo pronaći 'ono nešto' što će našem izgledu dati novi sjaj i izraz. Neke boje, a taj izbor je individualan, licu daju onaj nevjerojatan odraz. Mnogi će to primijetiti, a neki i komplementirati. Ako ste umorni ili samo neraspoloženi, uz pravi odabir prijateljskih nijansi djelujete potpuno drugačije. Pravi odabir boje na gornjem dijelu tijela i oko lica čini da sve te sitne manjkavosti nestanu.

Na primjer podočnjaci su puno manje vidljivi, crvenilo na nekim dijelovima lica nestane i lice se čini kompaktnije, linija brade je bolje definirana, a ukupni dojam je mlađe, uže, i odmornije lice.
Odabirom prave boja ruža za usne zapravo šminkamo oči, jer uz pravi odabir ruža oči sjaje.

Pa čak i kad jako volimo neku košulju ili ruž, treba razmisliti jer ako je ona prejake ili pogrešne boje za osobu koja je nosi, tada je boja ta koja dominira imidžem, a ne osoba koja je nosi. Nemojte nositi i koristiti boje koje vam se sviđaju, nego one koje vam dobro stoje!

Sjetite se koliko ste puta vidjeli majku koja djeluje savršeno, u odlično odabranoj trenirci, ili majici, kosa i frizure, a oko nje klinci koji jure i vrište, očito je da sva u obavezama, ali njen imidž poručuje sve drugo, samo ne umor, brigu i nedostatak vremena za njegu. Na blagajni, u obližnjoj samoposluzi sigurno ste primijetili ženu s puno vrećica, užurbanu i nervoznu kako čeka u redu, ali svi je krajičkom oka mjerkaju, jer ona izgleda kako bi mnogi poželjeli.

Boja i dužina njene kose, ruž, duljina suknje i adekvatan sako čini njenu figuru pravim mamcem za poglede, iako nije ono što bismo nazvali 'klasična ljepotica', ali ne možemo skinuti pogled s nje. Postoje i takve učiteljica koju obično poznaju svi učenici u školi, jer je nemoguće ne primijetiti je, postoji i takva medicinska sestra, odvjetnica, službenica, takva glumica ili domaćica. Postoji savršeni imidž za svaku od nas, bilo da smo poslovne žene, majke, bake ili ravnateljice bolnice.

Nije jednostavno stvoriti uspješan spoj čovjeka i njegovog idealnog imidža. Ali nije ni nemoguće!

U današnjem vrlo natjecateljskom modernom dobu, imati odgovarajući imidž znači imati značajnu prednost.Steknite je! Od sada pa nadalje stojim vam na raspolaganju kako biste svojom ljepotom zavladali zauvijek.

Specijalistica imidž konzaltinga
Andreja Horvatić

PROFASHION najavljuje veeeeeliku ljetnu akciju na uslugu imidž konzlatinga. Saznajte sve na www.zadovoljna.hr i www.profashion.com.hr, www.image-consulting.com.hr. USKORO!!!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju