Pepeljuga je davno zakuhala frku s cipelama i nama ne preostaje ništa drugo nego braniti svoje pravo na cipele. Sve žene vole cipele. To je kao s muškarcima i nogometom, ali oni nemaju dvojbi oko izbora, termina i ostalog ili ja nemam pojma o nogometu? Što ponosno izjavljujem!

Žene cipele odabiru na osnovu emocija: ili mi se sviđa ili ne. Nije nužno da je je skupa cipela ujedno i lijepa. Ali se događa!

Muškarci obično, gledaju ženi u noge, ali iako je to njihova prirodna privilegija, razmislite koliko ste puta i vi, žene, gledale u noge, stopala ili cipele druge žene. I koliko puta bez obzira na ljepotu cipele, ipak niste bili zadovoljni medijem, (čitaj stopalom) koje je nosi. Primjerice, noge s lijepim gležnjevima mogu nositi cipele na tanke remenčiće, otvorenih ili zatvorenih prstiju, žarkih boja, a poželjan je i poneki detalj oko gležnja.

Suprotno tome, žene s jakim gležnjevima trebale bi sve navedeno izbjegavati i nositi klasičnu salonku neupadljive boje i bez ukrasa.

Krenimo redom: Kako kupovati cipele?
Ukoliko ste vitki, tada takva treba biti i vaša potpetica, a platforme su uvijek dobro došle, jer su udobnije. Cipele kupujte poslijepodne, jer su vam stopala malo veća nego ujutro.

>> Odaberite idealne naočale: Sve je u okviru!

Malim stopalima savjetuju se cipele otvorenih prstiju i ukrašene, ali bez pretjerano zaobljenih vrhova. Velika stopala, obratno, dakle, ne cipelu otvorenih prstiju, nego salonku tamnijih boja, umjereno ukrašenu, a remenčići će optički smanjili ukupnu duljinu nogu, što je poželjno kad je riječ o visokim ženama. Savjetuje se i cipela zaobljenog vrha. Kod žene s dugim nogama (daj Bože!) dozvoljeno je čak nositi i cipele sa štrasom, žarkih boja i naravno one tamne.

Kod kraćih nogu u odnosu na gornji dio tijela treba izbjegavati one naputke koji vrijede za duge noge, poput tamnih i cipela na remenčiće ili metalik boje ali zato tražiti 'nude colour' na visoku petu (kako biste vizualno produljili noge), pa i 'špičoke'.

Bez obzira koliko mi žene volimo cipele, treba voditi računa o tome da kad imamo upadljivu cipelu, ona će privlačiti pažnju više nego lice, a to nikome nije želja. Dakle, ako cipele postaju protagonisti vašeg izgleda, to nije dobro. Tužno, ali istinito. I stoga, ta 'nude' boja cipela osim što pristaje na veliku većinu odjeće, produljuje noge i ne krade pažnju gornjem dijelu tijela i licu.

Vaše lice govori, smiješi se i gestikulira, ono komunicira jer je najvažniji dio tijela, zato mu nastojte uvijek dati prednost, pa čak i kad imate cipele koje govore sve jezike svijeta.

Andreja Horvatić, specijalistica imidž konzalinga

www.image-consulting.com.hr

www.image-consulting.com.hr

Rezervacija termina putem maila na andreja@profashion.com.hr ili na mob. 098 38 38 11 i 091 722 07 03.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju