Lampice, zvijezde, božićne pjesme, okićen grad i miris borovine. Ušli smo u za mnoge najljepše doba godine – ono božićno. Blagdansko razdoblje vrijeme je druženja, sreće i veselja, no ove godine ono će ipak izgledati nešto drugačije negoli dosad.

Posljednjih nekoliko mjeseci dali su nam svima jednu lekciju iz skromnosti o kojoj ćemo pričati još godinama. Shvatili smo da je radost u malim stvarima poput obične šetnje s prijateljima ili pak kavice s najmilijima, koje smo dosad uzimali zdravo za gotovo.

Brojni izazovi koje je pred nas bacila ova godina zapravo su nas potaknuli da stanemo na loptu od užurbanog načina života motiviranog materijalnim i okrenemo se onima stvarima i ljudima koji su bitni i koji su uvijek tu za nas.

No nisu svi toliko sretni poput nas. Zbog izazovne i za sve teške godine koja je za nama, brojne će želje ovog Božića ostati neispunjene jer su se mnoge obitelji našle u nepovoljnom položaju te neće biti u mogućnosti svojim najdražima priskrbiti blagdane kakve si priželjkuju.

Kako do Božića brojimo sitno, ovo je pravo vrijeme da zažmirimo, zaželimo i ostvarimo želje onima kojima je to najpotrebnije. Budimo dobri duh Božića i poklonimo djeci u domovima skroman poklon koji su si poželjeli, a obiteljima koje nemaju puno priskrbimo toplu odjeću i hranu kako bi i njihov blagdanski stol bio fini i mirisan poput našeg.

Nesebičnim djelima poput volontiranja i doniranja hrane, robe i prikupljanja potrepština za potrebite nekoga ćemo učiniti beskrajno sretnima, a to će pomoći i nama samima da za ove blagdane osjetimo istinsku radost i doživimo što zapravo sa sobom nosi pravi duh Božića.

Da je za radost potrebno malo, znaju i iz Vichyja, koji se ove godine uključio u akciju humanitarnog karaktera. Pod nazivom „Zažmiri i zaželi“, Vichy će zajedno s partnerima omogućiti 20 % popusta na cijeli asortiman njihovih proizvoda za njegu lica, a 10 kuna od svake kupnje donirat će se za djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji. Akcija se odvija u razdoblju od 16. do 23. prosinca, a proizvodi se mogu kupiti u Ljekarnama Švaljek u fizičkim prodavaonicama ili online putem.

Donacija će podržati UNICEF-ove programe kojema je cilj pomoći djeci s teškoćama u razvoju da svoje teškoće pretvore u mogućnosti te da ima jednako kvalitetnu skrb, obrazovanje i zaštitu koju uživaju sva djeca diljem Hrvatske.Sredstva prikupljena kampanjom će ulagati u osiguravanje terapija, opreme i stručne podrške iz područja rane intervencije za djecu s teškoćama i njihove obitelji.

Ako nas je ova godina nečemu naučila, tada je to da trebamo biti zahvalniji mnogima, od doktora i medicinskih sestara, do prodavačica u dućanima i vozača kamiona. Svi oni svakodnevno se izlažu riziku kako bi nam pomogli da lakše prebrodimo ovu krizu. Sada je vrijeme da im zahvalimo, a to ćemo najbolje učiniti pomaganjem drugima. Malim potezima koji su toliko jednostavni, poput podržavanja brendova koji dio prihoda doniraju potrebitima ili doniranja hrane i viška robe iz ormara obližnjim centrima ili udrugama, svi ćemo se bolje osjećati pa će blagdani odmah biti ljepši i veseliji.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Vichy po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju