Zbog iznimno velikog interesa publike za najljepšom baletnom bajkom Orašar P.I. Čajkovskog, u koreografiji Vladimira Malakhova, Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu 5. siječnja 2022. godine izvest će još jednu predstavu popularnog baleta.

Budući da je na početku studenoga u samo dva dana rasprodano 90 posto kapaciteta raspoloživih mjesta za svih 15 izvedbi, na ovaj način omogućava se gledateljima koji tada nisu uspjeli kupiti ulaznice da uživaju u kultnoj božićnoj predstavi.

Orašar je predstava koja privlači gledatelje svih generacija te je postao zaštitnim znakom naše kazališne ponude u prazničko vrijeme. Veseli me da smo imali mogućnosti dodati još jednu predstavu i time razveseliti našu vjernu publiku koja je danima tražila za Orašara kartu više, istaknula je Dubravka Vrgoč, intendantica zagrebačkoga HNK-a.

Za izvedbu baleta Orašar 5. siječnja bit će potrebna COVID potvrda gledatelja, a brzo antigensko testiranje moći će se obaviti i u prostorijama kazališta na dan održavanja predstave od 17.30 do 19 sati po cijeni od 70 kuna.

Balet 'Orašar' u zagrebačkom HNK-u "Orašar": 10 zanimljivosti o baletu nadahnutom dirljivim događajem

Prodaja ulaznica započet će u četvrtak, 9. prosinca u jutarnjim satima, a ulaznice će biti moguće kupiti na blagajni kazališta ili online na službenim stranicama kazališta - www.hnk.hr.

'Valcer cvijeća' u baletu Orašar 'Valcer cvijeća' u baletu Orašar (Foto: Slaven Janđel)


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju