Ukoliko ćete Valentinovo provesti lječeći svoje slomljeno srce možda će vas utiješiti podatak da je taj sindrom i medicinski priznat. Pojavljuje se nakon velikog psihičkog ili emotivnog stresa

Sindrom slomljenog srca pojavljuje se kao posljedica psihičkog i emotivnog stresa, a često dolazi nakon smrti voljene osobe koja uzrokuje 'potres' srca.

Simptomi ove 'bolesti' navedeni u priručniku za medicinsko osoblje opisani su kao bol u prsima i teško disanje, no dobra vijest je da je to stanje privremeno te se osoba brzo vraće u normalno stanje.

Čak i jedna šalica kave dnevno ugrožava srce

Dakle, ukoliko bolujete od slomljenog srca, možete biti mirni jer će to, sada izrazito teško stanje proći za nekoliko tjedana.

Ovo stanje izaziva emotivna ili psihička trauma koja uzrokuje nalet adrenalina u područje srca, zbog kojeg osjećate kao da vam je toplina preplavila srce, a ustvari izaziva smrzavanje lijeve srčane klijetke koja je glavna pumpa u srcu i tako onemogućava srcu da pravilno pumpa krv.

Ovaj simptom se često pojavljuje kod osoba koje su proživjele nasilje u obitelji, gubitak na kocki, oružanu pljačku i smrt voljene osobe.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju