Izgledate li umorno i nakon što ste isprobali sve trikove koje preporučuj najbolji vizažisti vrijeme je da razmislite o svojoj prehrani . Donosimo top 10 najgorih neprijatelja naše kože i tijela zbog kojih izgledamo iscrpljeno i starije


10. Sol

Povećani unos soli dehidrira tijelo jer bubrezi pojačano izbacuju tekućinu iz tijela. To se manifestira i na našoj koži jer voda odlazi iz stanica i kožu čini naboranom i opuštenom.

9. Crveno meso
Konzumirate li ga više od dva puta tjedno možda upravo zato imate više bora na licu. Naime, ono je teže probavljivo te se tako štetne tvari duže zadržavaju u organizmu.

Iako su neki začini dobri za naš metabolizam, kada je u pitanju koža neki začini mogu uzrokovati neujednačenu boji tena

8. Ugljikohidrati
Višak ugljikohidrata u tijelu može oštetiti kolagen koji kožu čini zategnutom, mladom i blistavom. No važno je znati kako nisu svi ugljikohidrati loši. Oni koje bi trebali izbaciti svakako su slatki zalogajčići te pekarski proizvodi i tjestenina od bijelog brašna. S druge strane, cjelovite žitarice su i više nego dobro došle vašem tijelu.

7. Umjetni zaslađivači
Aspartam je naziv za sintetično visoko intenzivno sladilo koje se koristi u dijetetskim napicima. On izaziva negativne metaboličke procese u organizmu, uzrokuje stvaranje bora te utjeće na nivo hormona.

6. Pržena hrana
Ona u sebi sadržava velike količine ulja i transmasnih kiselina koje negativno utječu na kožu, ali i bubrege i jetru te na normalno funkcioniranje svih unutrašnjih organa.

5. Slatkiši od rafiniranog šećera
Velike količine šećera podižu nivo inzulina te trenutno podižu energiju, no vrlo brzo nakon toga nivo šećera u krvi naglo opada što rezultira osjećajem umora i iscrpljenosti. No šećer djeluje i na vanjski izgled te i vaša koža postaje beživotna i umorna.

Rafinirani šećer značajno djeluje na vanjski izgled te koža postaje beživotna i umorna

>>4 namirnice od kojih izgledamo deblji nego što jesmo

4. Pržene slastice
Slastice poput fritula i krafni također osiguravaju tek jednokratni nalet energije nakon čega dolazi do osjećaja iscrpljenosti. Isto tako, sadrže velike količine štetnih masnoća koje ostaju dugo u organizmu i opterećuju rad organa.

3. Suhomesnati naresci
Oni su sebi sadržavaju veliku količinu soli i natrija što uzrokuje dehidraciju organizma, a samim time i stvaranje bora. Jedini način da se oduprete ovom efektu je da pojačate unos tekućine.

>> Oprez! 5 zabluda o maslinovom ulju

2. Jako začinjena hrana
Iako su neki itekako dobri za naš metabolizam, kada je u pitanju koža neki začini mogu uzrokovati neujednačenu boji tena i izražene kapilare. To se ponajprije odnosi na ljute začine koje bi trebalo izbjegavati ili ih pak konzumirati vrlo umjereno.

1. Alkohol
Alkoholna pića su najopasniji saveznici bora. On također dehidrira organizam i time isušuje kožu što dovodi do stvaranja bora i vidljivih kapilara.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju