Svježe namirnice poput voća i povrća imaju određeno vrijeme sazrijevanja kao i rok trajanja. Kako bi ostale svježe i pritom dosegnule nutritivni maksimum potrebno ih je pravilno skladištiti. Doznajte kako najbolje čuvati voće i povrće te koje namirnice ne biste trebali držati u hladnjaku


NAMIRNICE KOJE NE MORATE DRŽATI U HLADNJAKU

Rajčica, dinja, lubenica - traju dulje, ali s vremenom postaju vodenasti i gnjecavi. Spremite ih u hladnjak jedino očišćene, narezane i oštećene

Svježe namirnice poput voća i povrća imaju određeno vrijeme sazrijevanja kao i rok trajanja



Krumpir - hladnoća mu ne smeta, ali niti ne pogoduje jer kod pripreme može poprimiti slatkasti okus

Luk i češnjak - ispuštaju neugodan miris i baš poput rajčice postaju mekani i gnjecavi

Ananas, avokado, kivi - izvan hladnjaka završavaju proces sazrijevanja i postaju slađi i sočniji

Banana - u hladnjaku će kora brže potamniti, a ostala hrana će preuzeti njezin miris

Breskve, kruške, limun, limeta, đumbir - u hladnjaku traju dulje, ali izvan njega ljepše sazrijevaju i ostaju sočnije

NAMIRNICE KOJE MORATE DRŽATI U HLADNJAKU
- Zelena salata
- Mrkva
- Patliđan
- Celer
- Tikvice
- Grožđe
- Brokula
- Šumsko voće
- Mahune
- Trešnje
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju