Glavobolja je najčešća neugodna pojava koja nas vrlo brzo može izbaciti iz takta. Uzroci glavobolje kao i intenzitet boli su vrlo različiti, a prije nego posegnete za tabletom isprobajte ova tri učinkovita trika za koja vam treba svega jedna minuta


Olovka

Kada smo nervozni, napeti i pod stresom, često podsvjesno stišćemo zube, čime napinjemo mišić koji povezuje čeljust i sljepoočnicu što rezultira glavoboljom.

Da biste to spriječili, jednostavno zagrizite drvenu olovku, što će onemogućiti rad mišića čeljusti i opustiti ih te tako spriječiti bolove.

Menta
Imate li problema s upalama sinusa i alergijama napravite masažu čela uz pomoć eteričnog ulja metvice. U dlan stavite malo bebi ili maslinovog ulja i nekoliko kapi eteričnog ulja mente.

>> Prirodni lijek protiv glavobolje bolji i od Aspirina

Prstom ih izmiješajte te nanesite na čelo i područje sinusa pored nosa i na području sljepoočnice laganim, kružnim pokretima masirajte lice oko minutu, a po želji možete i dulje.

Akupresura
Akupresura je drevna tehnika koja uz pomoć određenih točaka na tijelu može ublažiti ili pak riješiti brojne tegobe. Pronađite mjesto na gornjem djelu šake gdje se sastaje kost kažiprsta i palca. Pritisnite mjesto palcem i kažiprstom i vrlo sporim pokretima (tri do četiri kruga u minuti) masirajte mjesto u trajanju od minute ili dulje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju