I vlasnici restorana s brzom hranom prate trendove pa je na njihovim jelovnicima sve manje visokokaloričnih jela, a sve više svježeg povrća i voća

Brza hrana ne mora nam uvijek biti najgori neprijatelj pa se tako i u restoranima koji nude takvu hranu sve više mogu pronaći ona jela koja ne ugrožavaju naše zdravlje niti predstavljaju opasnost za vitku liniju.

Kad smo u žurbi i uhvati nas glad između dva sastanka, tada imamo tek onoliko vremena da pojedemo nešto 's nogu'.

Stoga trebamo odabrati najzdravije što se može naći u ponudi. Pazite li na unos kalorija, nekoć na takvim mjestima niste imali puno mogućnosti i mogli ste eventualno probrati kakav mršavi sendvič s piletinom ili pak neku ocvalu salatu. Međutim, danas i restorani s brzom prehranom prate trendove pa tako na njihovim jelovnicima možete pronaći sve manje visokokaloričnih jela, a sve više svježih namirnica.

Danas i restorani brze prehrane prate trendove pa tako na njihovim jelovnicima možete pronaći sve manje visokokaloričnih jela, a sve više svježih namirnica.

1. Grilana piletina sa salatom i voće
Jedan od najpoznatijih svjetskih lanaca brze prehrane nudi pileću salatu koju čini kombinacija nekoliko vrsta zelene salate, zatim cherry rajčice, tvrdog ribanog sira i grilanog pilećeg odreska. Usto, možete izabrati i salatni preljev po želji ili ga jednostavno – preskočiti. Tako ćete izbjeći ponešto masti i kalorija.

Na jelovnicima nekih restorana brze prehrane pojavilo se i voće, primjerice jabuke koje možete pojesti kao desert. Ipak, ako ne možete odoljeti kolaču, nemojte pojesti njegov gornji, zaslađeniji dio i time ćete spriječiti unos dodatnih kalorija. Izbjegavate li gazirana i zaslađena pića, uvijek možete naručiti vodu ili šalicu crne kave protiv glavobolje.

2. Sendvič od puretine u pecivu od integralnih žitarica
Dobar izbor je i sendvič od pilećih prsa u pecivu od integralnih žitarica s puno salate (a može i malo senfa). Cjeloviti je to obrok koji vašem organizmu osigurava sve ono što mu je potrebno – dozu proteina, lisnatog povrća i ugljikohidrata.

U nekim restoranima sendviču od piletine i povrća možete dodati i avokado, jedan od najzdravijih voćnih plodova koji pojačava osjećaj sitosti i krije u sebi čitavo bogatstvo minerala, dobrih masnoća i ostalih hranjivih tvari.

3. Hamburger bez majoneze i pomfrita
U specijaliziranim restoranima koji nude hamburgere svakako bi trebalo izbjegavati majonezu i pržene krumpiriće. Znalci tvrde kako klasičan komad hamburgera sadrži oko 300 kalorija koje stoga treba što manje podmazati mastima. Uz komad mesa radije odaberite kakav komadić sira te salatu bez masnih preljeva.

4. Zamotuljci za mesoljupce, ali i vegetarijance
U Hrvatskoj su se pojavile i world food zalogajnica koje nude zanimljive mesne, ali i vegetarijanske zamotuljke od integralnog brašna. Pobornici zdrave prehrane tako za vrijeme kratke pauze mogu pojesti brzo pripremljen, a istodobno kvalitetan i cjeloviti obrok. Pritom se mogu zasladiti i kakvim egzotičnim desertom poput japanskih kolačića od rižina tijesta i sve to zaliti voćnim napitkom napravljenim od svježih namirnica.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju