Ako ste tijekom blagdana pojeli previše hrane i slatkiša te popili pokoju čašicu više, prije nego što krenete na fitness ili dijetu, proučite svoje tijelo i saznajte koje vježbe će vam donijeti najbolje rezultate


Prije nego krenete s fitness treninzima, proučite svoj tip tijela kako biste odabrale tip treninga koji vama najviše odgovara

Osobni trener brojnih poznatih ljepotica Matt Roberts napravio je kratki presjek najboljih vježbi podijeljenih u četiri skupine ovisno o obliku ženskog tijela.

Njegovi učinkoviti treninzi koje prakticiraju brojne poznate ljepotice poput Beyonce, Catherine Zete Jones, Jennifer Lopez i Kate Winslett baziraju se na ciljanim vježbama prilagođenim različitoj ženskoj tjelesnoj građi koja je podjeljena u četiri kategorije: kruška, jabuka, pješčani sat i cijev.

>> Pametne štikle: Model koji izdužuje i sužava svaku nogu

KRUŠKA
Karakteristike: Tijelo koje opisuju naglašeni bokovi, stražnjica i bedra gdje se lako nakupljaju masne naslage.

Poznate osobe: Beyonce, Rihanna, Jennifer Lopez

Ciljane vježbe: Hodanje po uzbrdici i trčanje. Treninzi s kratkim i intenzivnim intervalima za donji dio tijela koji sagorijevaju kalorije i ubrzavaju metabolizam poput raznih vrsta čučnjeva.

JABUKA
Karakteristike: Tijelo koje opisuju vitke noge i uski bokovi. Masne naslage nakupljaju se najviše oko stuka i gornjeg dijela tijela.

Poznate osobe: Catherine Zeta Jones, Melanie Griffith, Drew Barrymore

>> Bezbolni modni potezi za savršenu siluetu

Ciljane vježbe: Treninzi u intervalima, kardio-vježbe poput trčanja i vožnje bicikla koje troše kalorija. Napornije i jače vježbe s utezima za donji dio tijela. Izbjegavati vježbe s velikom težinom na gornjem djelu tijela.

PJEŠČANI SAT
Karakteristike: Tijelo koje opisuje uzak struk i naglašene grudi i bokovi. Nakupljanje masnih naslaga podjednako po svim djelovima.

Poznate osobe: Kate Winslett, Sofia Vergara, Salma Hayek

Ciljane vježbe: Trčanje, ples i intenzivni kardio-vaskularni treninzi. Oprezno s prehranom i drastičnim dijetama kako ne bi izgubili prirodne obline.

CJEVASTA GRAĐA
Karakteristike: Male grudi, uski bokovi i blago naglašen struk.

Poznate osobe: Taylor Swift, Keira Knightley, Emma Watson

Ciljane vježbe: Povećani unos bjelančevina i jačanje mišićne mase. Kombiniranje blagih kardio-vježbi i jačih treninga snage s utezima za cijelo tijelo kako bi povećali mišićnu masu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju