Banana je voće koje je prepuno vitamina i minerala, brzo će vas zasititi i, što je najvažnije, vrlo je ukusno. No želite li maksimalno iskoristiti sve blagodati banane ne bacajte koru već je upotrijebite na 5 nevjerojatnih načina


1. Ispolirajte kožnate cipele

Upotrijebite unutrašnju stranu kore od banane za davanje novog sjaja kožnatoj obući, jaknama ili namještaju. Nakon toga iste ispolirajte suhom i mekanom krpom.

Unutarnjom stranom kore od banane namažite područje oko očiju. Banana hrani, zateže kožu i čini je mekom, a pomaže i kod reduciranja sitnih bora.

2. Smanjite iritaciju i crvenilo na koži
Protrljajte mjesto uboda komarca unutarnjim dijelom kore od banane i svrbež i peckanje će vrlo brzo nestati.

3. Zaštite meso od presušivanja
Koru od banana stavite preko mesa s niskim postotkom masnoća, primjerice preko pilećih prsa i tako smanjite mogućnost da ćete meso presušiti dok ga termički obrađujete u pećnici. Isprobajte i ovih 3 slasnih pića na bazi banane koje tope masne naslage s tijela.

4. 'Nahranite' vrt 
Kora banane sadrži mnoge nutrijente koji hrane tlo, pa nju možete dodati u zemlju u kojoj raste povrće. Nutrijenti iz kore posebno će koristiti rajčicama u cvatu.

5. Smanjite bore na licu
Unutarnjom stranom kore od banane namažite područje oko očiju. Banana hrani, zateže kožu i čini je mekom, a pomaže i kod reduciranja sitnih bora. Ovdje otkrijte 3 namirnice koje negativno utječu na vašu kožu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju