Ukoliko ste izgorjeli na suncu u vašoj kuhinji možete pronaći prirodne lijekove koji će vam pomoći ublažiti bol i umiriti kožu. Neke namirnice koje svakodnevno koristimo mogu i ojačati sposobnost organizma da se štiti od štetnog sunčevog utjecaja, ali i dalje morate koristiti ostale metode zaštite od sunca (kreme sa zaštitnim faktorom, odgovarajuću odjeću i hlad)

1. Krumpir
Narežite sirovi krumpir na kriške i utrljajte ih tamo gdje ste najviše izgorjeli što će ublažiti bol. Za intenzivniji tretman utrljajte hladni sirovi krumpir i koristite ga kao oblog.

2. Zeleni čaj
Ako vam je izgorjelo lice namočite dvije vrećice zelenog čaja u hladnu vodu i stavite ih na kapke. Tanin iz čaja ublažit će bol. Redovito konzumiranje zelenog čaja također može ojačati sposobnost organizma da se brani od štetnih sunčevih zraka, ali, napomenimo još jednom, i dalje morate koristiti ostale metode zaštite od sunca.

Narežite sirovi krumpir na kriške i utrljajte ih tamo gdje ste najviše izgorjeli što će ublažiti bol

3. Svježi krastavci
Zgnječite krastavac i nanesite na opečenu kožu. Možete ga upotrijebiti i kao sredstvo za pripremu kože za zaštitu od sunca. Ogulite krastavac, narežite ga i iscijedite sok te dodajte glicerin i ružinu vodu i dobili ste super zdravi napitak.

4. Rajčica
I rajčica je jedna od namirnica koja pomaže u jačanju prirodne zaštite kože od sunca. Najbolja je svježa, a učinkovit je i organski kečap. Sastojak paradajza zaslužan za to blagotvorno djelovanje je likopen.

5. Alkoholni ocat
Utapkajte malo alkoholnog octa na opekline. Neugodan osjećaj će nestati za dvadesetak minuta.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju