Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Vitaminski 'teškaš': Hladna juha koja puca od zdravlja

25-08-2014 Piše Zadovoljna
komentari

Prehrana tijekom ljeta trebala bi se bazirati na na obilju voća i povrća koje je tijekom ljetnih mjeseci dostupnije. Predlažemo vam zato jednu jednostavnu juhu koja može biti idealan međuoobrok ili 'uvod' u zdravi obrok

Ova juha podsjeća na tipičnu španjolsku hladnu juhu gazpacho. Takve juhe idealno su rješenje u ljetno doba godine, a osim što su osvježavajuće, bogat su izvor vitamina i kalija.

Potrebni sastojci
500 ml soka od pasirane rajčice
2 češnja češnjaka
1 krastavac
2 žlice jabučnog octa
5 žlica maslinovog ulja
listići bosiljka te sol i papar prema želji

U trendu Ksenija Pajić u trapericama i bundi na špici 2025. - 3 Ležerna i dotjerana Ove traperice savršen su izbor za šetnju gradom, a Ksenija Pajić nosi ih uz kratku bundu Davorka Dalić na koncrtu u Beču posvećenom međimurskoj popevki - 3 Plijenila je poglede Nenametljiva elegancija Davorke Dalić idealan je izbor za koncert u legendarnoj bečkoj dvorani Franka Batelić uvijek privlači pažnju svojim modnim izborima A tako je šik Savršen kaput za zimu u kojem vam neće biti hladno, a ima ga i Franka Batelić

Juha od rajčice je bogat izvor vitamina i kalija 1. Dodajte češnjak, krastavac koji ste sitno nasjeckali, listiće bosiljka i ocat. Sve sastojke propasirajte i izmiksajte u kašu štapnim mikserom ili u blenderu.

2. Smjesu zalijte uljem i miješajte, a potom dodajte sol i papar te ostavite juhu u hladnjaku barem tri sata.

3. Servirajte u visoke čaše.


EKOZONA Pasirana rajčica: Plodovi rajčice jedan su od glavnih izvora likopena (snažni antioksidans), a zanimljivo je da ga u prerađevinama rajčice ima nekoliko puta više nego u svježem plodu. EKOZONA pasirana rajčica proizvedena je od organski uzgojenih plodova čijom preradom nisu uništene hranjive tvari, cijena 13, 99 kn.

EKOZONA djevičansko maslinovo ulje: Iznimno je termostabilno, samim time idealno za kulinarstvo. Djevičansko maslinovo ulje po kvaliteti je odmah iza ekstra djevičanskog, također se dobiva hladnim prešanjem maslina, a kiselost iznosi do 2%. EKOZONA djevičansko maslinovo ulje proizvedeno je hladnim prešanjem organski uzgojenih maslina, ne sadrži aditive ni pesticide, cijena 19,90 kuna.

Pročitaj još
Pročitaj još