Ova juha podsjeća na tipičnu španjolsku hladnu juhu gazpacho. Takve juhe idealno su rješenje u ljetno doba godine, a osim što su osvježavajuće, bogat su izvor vitamina i kalija.
Potrebni sastojci
500 ml soka od pasirane rajčice
2 češnja češnjaka
1 krastavac
2 žlice jabučnog octa
5 žlica maslinovog ulja
listići bosiljka te sol i papar prema želji
1. Dodajte češnjak, krastavac koji ste sitno nasjeckali, listiće bosiljka i ocat. Sve sastojke propasirajte i izmiksajte u kašu štapnim mikserom ili u blenderu.Juha od rajčice je bogat izvor vitamina i kalija
2. Smjesu zalijte uljem i miješajte, a potom dodajte sol i papar te ostavite juhu u hladnjaku barem tri sata.
3. Servirajte u visoke čaše.
EKOZONA Pasirana rajčica: Plodovi rajčice jedan su od glavnih izvora likopena (snažni antioksidans), a zanimljivo je da ga u prerađevinama rajčice ima nekoliko puta više nego u svježem plodu. EKOZONA pasirana rajčica proizvedena je od organski uzgojenih plodova čijom preradom nisu uništene hranjive tvari, cijena 13, 99 kn.
EKOZONA djevičansko maslinovo ulje: Iznimno je termostabilno, samim time idealno za kulinarstvo. Djevičansko maslinovo ulje po kvaliteti je odmah iza ekstra djevičanskog, također se dobiva hladnim prešanjem maslina, a kiselost iznosi do 2%. EKOZONA djevičansko maslinovo ulje proizvedeno je hladnim prešanjem organski uzgojenih maslina, ne sadrži aditive ni pesticide, cijena 19,90 kuna.