Sastojci:
½ kg smrznutog voća po želji
180 grama jogurta
100 grama šećera u prahu
sok 1 limuna
Priprema:
U blenderu usitnite smrznuto voće po želji. Za smrznuti jogurt možete upotrijebiti bobičaste plodove poput borovnica i kupina, ledene breskve, kruške ili jabuke. Izbjegavajte voće s visokim postotkom vode poput lubenica, jer će tekstura krajnjeg proizvoda biti 'pretjerano mokra' kad se jogurt počne topiti.
Usitnjenom voću dodajte jogurt, šećer i sok limuna pa zajedno pomiješajte.Smrznuto voće omogućava vam jednostavniju i kraću pripremu deserta
Prilagodite slatkost i kiselost deserta ovisno o količini fruktoze glavnog sastojka. Ako za desert koristite iznimno slatko voće povećajte količinu limunovog soka i smanjite količine šećera u prahu.
Smjesu stavite u led na barem pola sata, a poslužite uz komadiće svježeg voća, nasjeckane orašaste plodove ili malo čokoladnog preljeva.
Dobar tek!