Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Recept za kolač kojeg ćete s guštom doručkovati i večerati

26-10-2013 Piše Blog Sweetheart
komentari

Kuglof je kolač jedinstvenog oblika koji podnosi svakojake začine i sastojke što svakom obožavatelju pripreme slastica omogućava nepregledan broj varijanti na istu temu. Specifična tekstura priskrbila mu je naziv slatkog kruha. A bogatstvo okusa i hranjiva vrijednost, u ovom receptu upotpunjena bundevom, narančom i orašastim plodovima, opravdavaju njegovu namjenu kao cjelovitog jutarnjeg ili večernjeg obroka

Sastojci:

U trendu Ulična moda u centru Zagreba - 15 I ženstvene čizme Prva minica zagrebačke špice: Kombinacija s tankim najlonkama koju je teško ne primijetiti Street style kombinacije sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete MODNA INSPIRACIJA 15 kombinacija sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete Znanost ima svoja mjerila ljepote Savršene proporcije Gotovo savršene crte lica: Slavna glumica proglašena najljepšom ženom svijeta po zlatnom rezu

- 180 ml kiselog vrhnja ili jogurta
- 150 ml mlijeka
- sok od jedne naranče
- 400 g očišćene bundeve Bundeva, naranča i bademi glavni su sastojci recepta za kuglof u svom jesenskom ruhu


- 250 g glatkog brašna
- 100 g šećera
- prstohvat soli
- 15 g praška za pecivo
- 2 žlice kokosa
- sitno ribana korica jedne cijele naranče
- 100 g sjeckane bijele čokolade
- 100 g sjeckanih badema
- đumbir
- cimet

Priprema: 

1. Bundevu skuhajte u vodi da omekša toliko da ju možete vilicom ili mikserom usitniti u pire - dakle, kuhajte, ocijedite višak vode i napravite pire od bundeve. Ostavite ga da se malo ohladi, zatim dodajte vrhnje ili jogurt, mlijeko i narančin sok, sve dobro promiješajte.

2. U posebnoj posudi prosijte brašno, dodajte šećer, prstohvat soli, prašak za pecivo, kokos, narančinu koricu, bijelu čokoladu, bademe te đumbir i cimet u količini koju želite.
 
3.Toj mješavini dodajte mješavinu s bundevom i sve zajedno promiješajte da se u potpunosti sjedine svi mokri i suhi sastojci.
Izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup i pecite 25-30 min u pećnici zagrijanoj na 200°C, a kasnije smanjite na 180°C.

4. Kad je kuglof pečen, ostavite ga u kalupu da se u potpunosti ohladi! Kuglof će biti vrlo mekan i kad je pečen, na dodir će biti pjenast, ali ostavite ga da se ohladi i stisnut će se te ćete ga moći lako izvaditi iz kalupa.

Savjet: Bademe i bijelu čokoladu možete i izostaviti, ili bademe zamijeniti po želji lješnjacima ili orasima.

Još slasnih i slatkih recepata možete pronaći na blogu Sweetheart.

Pročitaj još
Pročitaj još