Zadovoljna.hr
pretraživanje
  • Moda & ljepota
  • Zdravlje & Prehrana
  • Posao & Obitelj
  • Ljubav & Sex
  • Dom & Uređenje
  • Kultura & Zabava
Upravljaj obavijestima
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Dnevnik
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • © Zadovoljna.hr
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Putovanja
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Zdravlje & prehrana

Recept za kolač kojeg ćete s guštom doručkovati i večerati

26. listopada 2013 Piše Blog Sweetheart
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kuglof je kolač jedinstvenog oblika koji podnosi svakojake začine i sastojke što svakom obožavatelju pripreme slastica omogućava nepregledan broj varijanti na istu temu. Specifična tekstura priskrbila mu je naziv slatkog kruha. A bogatstvo okusa i hranjiva vrijednost, u ovom receptu upotpunjena bundevom, narančom i orašastim plodovima, opravdavaju njegovu namjenu kao cjelovitog jutarnjeg ili večernjeg obroka

Sastojci:

- 180 ml kiselog vrhnja ili jogurta
- 150 ml mlijeka
- sok od jedne naranče
- 400 g očišćene bundeve

Bundeva, naranča i bademi glavni su sastojci recepta za kuglof u svom jesenskom ruhu


- 250 g glatkog brašna
- 100 g šećera
- prstohvat soli
- 15 g praška za pecivo
- 2 žlice kokosa
- sitno ribana korica jedne cijele naranče
- 100 g sjeckane bijele čokolade
- 100 g sjeckanih badema
- đumbir
- cimet

Priprema: 

1. Bundevu skuhajte u vodi da omekša toliko da ju možete vilicom ili mikserom usitniti u pire - dakle, kuhajte, ocijedite višak vode i napravite pire od bundeve. Ostavite ga da se malo ohladi, zatim dodajte vrhnje ili jogurt, mlijeko i narančin sok, sve dobro promiješajte.

2. U posebnoj posudi prosijte brašno, dodajte šećer, prstohvat soli, prašak za pecivo, kokos, narančinu koricu, bijelu čokoladu, bademe te đumbir i cimet u količini koju želite.
 
3.Toj mješavini dodajte mješavinu s bundevom i sve zajedno promiješajte da se u potpunosti sjedine svi mokri i suhi sastojci.
Izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup i pecite 25-30 min u pećnici zagrijanoj na 200°C, a kasnije smanjite na 180°C.

4. Kad je kuglof pečen, ostavite ga u kalupu da se u potpunosti ohladi! Kuglof će biti vrlo mekan i kad je pečen, na dodir će biti pjenast, ali ostavite ga da se ohladi i stisnut će se te ćete ga moći lako izvaditi iz kalupa.

Savjet: Bademe i bijelu čokoladu možete i izostaviti, ili bademe zamijeniti po želji lješnjacima ili orasima.

Još slasnih i slatkih recepata možete pronaći na blogu Sweetheart.

Podijeli
  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Viber
  • Email

Čitaj dalje

Još vijesti

 
Prati nas i na Instagramu!
Koji su vaši dojmovi na Advent??
@dasa_kovacevic
Savršeno prženu, hrskavu, taman slatku Morning Lab granolu Zagrepčanke Tijane potražite na policama Startaj Hrvatska u svim INTERSPAR i odabranim @spar trgovinama
Neopisiva ljubav s pastom... ❤
@divaisback 
#pastalover #zadovoljnahr
Želimo vam ugodnu sredinu tjedna! 😍
@iris_burbonov 
#bouquet #flowers #zadovoljnahr
pretraživanje
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Nova Plus
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Kreni Zdravo
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Politika zaštite privatnosti
  • Politika o kolačićima
  • Upravljaj obavijestima
  • © Zadovoljna.hr
Zatvori

MODA, LJEPOTA, LJUBAV, ZDRAVLJE,
UREĐENJE DOMA, SAZNAJ SVE ŠTO TREBAŠ
ZA SEBE NA JEDNOM MJESTU.

Prijavi se na
newsletter!

Please don't insert text in the box below!
modal close