Ova odlična kulinarska namirnica ne obogaćuje samo marinade i slana jela, već pomaže u prevenciji i borbi protiv raznih bolesti. Zbog svojih protuupalnih i antioksidanskih svojstava često se koristi i u narodnoj medicni. Mi vam donosimo nekoliko praktičnih savjeta koji će vam pomoći da se na jednostavan i prirodan način rješite najrazličitijih zdravstvenih tegoba

1. Urinarne infekcije
Sok od brusnice nije jedini prirodni lijek za rješavanje napornih urinarnih infekcija. Prehrana bogata češnjakom također se pokazala kao učinkovita metoda i to zahvaljujući njegovom sastavu.

Jedan od glavnih sastojaka ovih divnih lukovica je alicin, kemijski spoj sa snažnim antibakterijskim svojstvima. Zato, ne zazirite od češnjaka, osim što će obogatiti okus jelu, djelovat će i protuupalno.

Nasjeckani češnjak, ako odstoji destak minuta prije nego li ga termički obradite, zadržava čak trećinu više svojih antikancerogenih sumpornih spojeva

2. Prevenicija protiv raka
Nutricionisti iz Američkog instituta za istraživanje raka, otkrili su da nasjeckani češnjak, ako odstoji destak minuta prije nego li ga termički obradite, zadržava čak trećinu više svojih sumpornih spojeva.

Oni su izuzetno korisni u borbi i prevenciji protiv raka. Zato, sljedeći put kada ćete kuhati, narežite češnjak i ostavite ga sa strane, prije nego ga ubacite u jelo.

3. Svrbež i gljivice na stopalima
Imate li atletsko stopalo? Najprije ga probajte rješiti prirodnim putem. Posegnite za češnjakom jer ima moćno antigljivično djelovanje. Nekoliko češnja češnjaka prokuhajte u vodi i pričekajte da se ohladi do sobne temperature. Prebacite tekućinu u lavor i uronite stopala.

Ne morate se bojati neugodnih mirisa jer češnjak kada se prokuha ne ostavlja miris.

4. Pobijedite prehladu
Već na prvi znak prehlade isprobajte ovaj jednostavan trik. Uzmite dva neoguljena češnja češnjaka, stavite ga 25 sekundi u mikrovalnu pećnicu i dobro zagrijte. Kada se malo ohladi ogulite ga i pojedite.

Spojevi sumpora u češnjaku ojačat će vam imunitet i rješiti infekciju. Ukoliko ste ljubitelj češnjaka, i nemate problema sa želucem, možete ga pojesti i sirovog.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju