Da za fit tijelo nisu dovoljni geni i prehrana uvjerila nas je Anica Martinović koja svoju odličnu liniju održava redovitim treninzima boksa. A da missica itekako misli ozbiljno kad se dohvati bokasčkih rukavica provjerite u našoj foto-galeriji

Svi se sjećamo davne 1995. godine kada je Anica Martinović samouvjereno ponijela titulu prve pratilje Miss svijeta. Bio je to do sada najveći uspjeh za Hrvatsku po pitanju najstarijeg postojećeg natjecanja ljepote. Danas je Anica pronašla svoj uspjeh u zadovoljstvu majčinstva i obitelji, a uskoro zajedno s poslovnim partnerima otvara restoran.

Za usklađivanje svih tih obaveza potrebno je puno odricanja, ali i dobar trening. Anica se odlučila za jedan od najpopularnijih fitness treninga na svijetu - boks, kao izuzetno učinkovit i zabavan. Tijekom treninga ovog tipa maksimalno ćete raditi na svakom pojedinačnom mišiću svoga tijela, a nakon jednog do dva tjedna treninga primijetiti ćete iznenađujuće tjelesne promjene na sebi - prvenstveno jače i zategnutije mišiće.

To je sport visokog intenziteta vježbanja; ubrzava metabolizam i bilo, a takav efekt traje i dugo nakon treninga.

Sve je popularniji kao rekreativan sport i namijenjen je svim uzrastima, kao i pripadnicama ljepšeg spola. Jedan od razloga popularnosti je upravo taj da sagorijeva puno kalorija i pobuđuje u tijelu hormon sreće nakon treninga. S obzirom na to da smo izloženi svakodnevnom stresu, pripada skupini antistresnih sportova koji poboljšava kvalitetu života.

Budući da spada u aerobne treninge, istraživanja su pokazala da nakon tromjesečnog intenzivnog treniranja dolazi do smanjenja razine kolesterola u tijelu te regulacije krvnog tlaka i srčanog otkucaja.

To praktično znači manju apsorpciju kalorija i masti tijekom dana, a s obzirom da predstavlja kombinaciju kardiovaskularnih treninga i treninga snage, vaše cijelo tijelo je angažirano. Anica je otkrila koliko je bitno imati i pouzdanog vodiča kroz trening i zato trenira u Genc Boxing Gym.

www.buro247.hr

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju