Jedan od najčešćih krivaca viška kilograma je spori metabolizam koji najduže pamti svaki unešeni zalogaj viška. Kako bi ga potaknuli na ubrzani rad, a tijelo prisili na prestanak skladištenja masnih naslaga pomažu gutljaji s ciljanima ubrzivačima


Osobe sa sporim metabolizmom teže koriste kalorije unesene u organizam koje se skladište u obliku masnih jastučića. Poznati okidači metabolizma poput redovitih obroka, prehrane bogate vlaknima i kretanja u proljetno vrijeme kada su nam stanice još uvijek uspavane, žude za podmazivanjem. Ono je moguće uz pomoć gutljaja vode obogaćenih svježim komadićima pametno odabranog voća i povrća.

Osim kretanja i redovitih obroka metabolizam ubrzavaju riznice vitamina poput grejpfruta, komorača, radiča i kajenskog papra

1. Grejpfrut i komorač za jutro:
U 2 dcl vode dodajte 1 cijeli crveni grejpfrut i šaku stabljiki komorača. Sve zajedno ubacite u blender i usitnite, popijte polovicu na tašte, a ostatak pijuckajte u peridou do ručka.

>>10 namirnica koje čiste jetru i ubrzavaju metabolizam

2. Kajenski papar i kruška za poslijepodne:
U 2 dcl vode dodajte pola jušne žlice kajenskog papra i jednu veliku krušku, sve dobro usitnite i popijte sat vremena nakon ručka. Kapsaicin iz papra poznati je ubrzivač metabolizma, te odlično zadržava osjećaj sitosti. Kruška djeluje na regulaciju inzulina, a pektin kojim obiluje ima laksativni učinak na tijelo.

3. Radič i jabuka za večer:
Gorki radič poboljšava rad probave i sprječava taloženje toksina u tijelu zbog čega je u kombinaciji s jabukom, čija će vas vlakna zasititi idealan za konzumaciju prije večere. U 2 dcl vode ubacite 5 listova svježeg radiča i jednu jabuku, sve usitnite i popijte netom pred obrok.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju