Jedna od najčešće korištenih namirnica u kuhinji bez koje ne možemo zamisliti okrepljujući doručak i pripremu brojnih slastica je maslac. No njegova upotreba spasonosna je u nizu posve neočekivanih situacija od same kuhinje pa do kupaonice


1. Kako bi spriječili nakupljanje plijesni na siru namažite odrezanu površinu tankim slojem maslaca.

2.
Ukoliko ste iskoristili samo polovicu luka, ostatak će svježim sačuvati maslac koji će eliminirati i miris luka u hladnjaku.

Neugodan miris na rukama koji ostaje nakon čišćenja ribe uspješno će eliminirati maslac



3. Nakon čišćenja ribe, na rukama nam ostaje i po nekoliko sati neugodan miris, njega možete ukloniti komadićem maslaca kojim je potrebno namazati ruke.

4.
Kako bi što lakše narezali ljepljivu hranu nož s obje strane premažite maslacem.

5. Vodene tragovi na drvenom namještaju, najčešće nastale nakon nepažnjom ostavljenih šalica i čaša umanjit će premaz maslacem. Mrlje obilno namažite maslacem i ostavite nekoliko sati da drvo upije masnoću nakon čega bi tragovi trebali postati manje uočljivi.

6.
Ukoliko su vam nokti lomljivi pokušajte ih obnoviti s bakinim receptom, preko noći nokte ostavite namazane maslacem i umotajte ruke u prozirnu foliju. Hranjivi sastojci iz maslaca nahranit će nokte i pružit im potreban sjaj.

7.
Neugodna situacija koja se najčešće događa na kosi naših mališana je zapetljana žvakaća guma u vlasima. Kako bi je najlakše i najbezbolnije uklonili  pramen namažite maslacem nakon čega će žvakaća lako skliznuti.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju