Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

7 namirnica koje možete čuvati u posudicama za led

04-07-2013 Piše Zadovoljna
komentari

Posudice za led ne moraju biti rezervirane samo za vodu, a samo nekoliko zgodnih ideja može vam uštedjeti novac i vrijeme, ali i potaknuti vašu kulinarsku kreativnost. Donosimo 7 koje namirnica možete spremiti u obliku zaleđenih kockica

SVJEŽE ZAČINSKO BILJE
Miris i blagodati svježeg začinskog bilja poput ružmarina, bosiljka, majčine dušice, peršina i origana možete očuvati na način da ih zamrznete u posudicama za led.

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

>>Čokoladne lizaljke: Najzdraviji slatkiši na svijetu!

Priprema:
Nasjeckajte bilje i stavite u otvore posudice te prelijte s maslinovim uljem i zamznite. Na ovaj način bilje će ostati svježe tijekom cijele godine, a vama prilikom pripreme jela uštedjeti vrijeme jer zamrznutu kockicu dovoljno je ubaciti u jelo prilikom kuhanja. Kockice sa sezonskim voćem izvrstan su dodatak sladoledu, pudingu ili osvježavajućim napicima poput koktela, limunade ili vitaminske vode

>>Jednim trikom do jestivih čašica od čokolade

PESTO
Omiljeni pesto onaj je od dodataka jelima koji je uvijek poželjno imati u kući, no onaj iz kućne radinosti nema dug vijek trajanja zbog čega je ideja o zamrzavanju idealna.

Priprema:
Ostake pesta jednostavno žlicom prebacite u posudice za led koje ste prethodno premazali maslinovim uljem i zamrznite. Ovaj način uštedjet će vam vrijeme prilikom pripreme jela jer dok se tjestenina skuha, kockice se stignu odmrznut nakon čega ih je dovoljno umiješati u umak.

ČOKOLADA
Miljenica brojnih sladokusaca poželjna je u svakom obliku, a u zamrznutom je posebice zahvalna kada želite ljetni napitak zasladiti s nečim posebnim.

Priprema:

Čokoladu sa što većim udjelom kakaa rastopite na pari i dodajte slatko vrhnje ( na 100 g čokolade stavite 100ml slatkog vrhnja) kada se ohladi smjesu prelijte u posudice za led i stavite u zamrzivač. Kockicu možete dodati u mlijeko ili u sladoled, ovu zgodnu ideju posebice će obožavati djeca.

VINO
Par gutljaja vina u boci nikako nije za čuvanje, ali zato ga možete spasiti na način da ga zamrznete.

Priprema:
Vino, crno ili bijelo, jednostavno prelijte u posudice za led i zamrznite. Prilikom pripreme koja u svom receptu traže vino u jelo jednostavno ubacite kockicu ili dvije vina.

RAJČICA
Omiljeni ljetni umak možete napraviti u većoj količini i ostatak pospremiti u posudice za led.

Priprema:
Rajčice skuhajte u kipućoj vodi i ogulite im kožu te ih izmiksajte u blenderu, dodajte malo šećera, soli i po želji bosiljak. Kratko prokuhajate i ohladite te prelijte u posudice za led. U dinstano povrće jednostavno ubacite par kockica umaka ili ih dodajte u tjesteninu.

KELJ ILI BROKULA
Svježe povrće koje nam nije nadohvat ruke tijekom cijele godine jednostavno zaledite. Ovo je izvrsna ideja za jutarnje zdrave napitke koje uz sezonsko povrće i voće možete obogatiti i onim hranjivim koje trenutno nije u ponudi na tržnicama.

Priprema: Operite povrće i narežite ga na sitne komadiće te kratko blanširajte, a kada se ohladi stavite ga u posudice za led i nakapajte s vodom.

SEZONSKO VOĆE
Domaće voće poput jagoda, malina, ribizla svježim se može naći samo u jeku sezone. Kockice s voćem izvrstan su dodatak sladoledu, pudingu ili osvježavajućim napicima poput koktela, limunade ili vitaminske vode.

Priprema: Operite svježe voće i narežite ga na kockice i stavite u posudice za led. Prelijte ga s vodom i zamrznite.

Pročitaj još
Pročitaj još