Sastojci:
1 paket Raviola Aurelia - Ovčiji sir
200 – 250g očišćenog boba
1 žlica limunova soka
4 žlice maslinova ulja
100 g malih rajčica
svježi bosiljak
sol,papar
1 žlica naribanog parmezana
Postupak:
1. Bob skuhajte i ocijedite.Vodu u kojoj se kuhao bob sačuvajte.
2. Štapnim mikserom ili u blenderu usitnite kuhani bob. Dodajte sol,papar, limunov sok i oko 150 ml vode u kojoj se kuhao bob.
3. U široj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte pire od boba, po potrebi još malo vode u kojoj se kuhao bob da bi dobili strukturu umaka.
4. Umiješajte male rajčice narezane na četvrtine,narezane listiće svježeg bosiljka i kuhajte 1 do 2 minute. Raviole skuhajte prema uputi na pakiranju,umješajte u pripremljni umak, pospite parmezanom i poslužite tople.Tjestenina je bez sumnje jedan od mnogima omiljenih namirnica
5. Kod pripreme umaka, u umak možete dodati i malo kuhanog boba u zrnu.
Vrijeme pripreme – 10 minuta
Vrijeme kuhanja – 20 minuta
Jedino najfiniji ovčji sir može nadopuniti cjelovit okus svježe Aurelia tjestenine. Izabrali smo, stoga, najbolji - Gligora ovčji sir.
Vrhunska, svježa tjestenina i posebna, nadaleko priznata, aroma paškog, ovčjeg sira omogućit će vam pravu delikatesu na tanjuru.
S 30% više punila, Ravioli s ovčjim sirom s punim pravom su Aurelijin bestseller. Potražite ih u hladnjacima svih boljih trgovina po cijeni od
16,90 kuna.
Više finih recepata potražite nahttp://www.aurelia.com.hr/