Recept za najjednostavniji biskvit koji baš uvijek uspijeva

Podijelite na

Ukoliko ste u potrazi za najjednostavnijim receptima koji garantiraju uspješnost izvedbe donosimo recept za biskvit koji je idealan za početničke torte i koji baš uvijek 'naraste' taman koliko treba

Autor : Zadovoljna Objavljeno: 18.4.2017 / 11:44

Biskvit je odlična baza za fini desert u kojem možete dati mašti na volju

Biskvit je odlična baza za fini desert u kojem možete dati mašti na volju (Foto: Stockfood)

Sastojci za biskvit:

"'Za uspješan biskvit tajna leži i u temperaturi pećnice koja mora biti zagrijana na maksimum prije pečenja, tek onda se podešava na željenu '"


8 jaja
10 žlica šećera
1 vanilin šećer
5-6 žlica vode
1 žlica ulja
10 žlica glatkog brašna
1 prašak za pecivo

Priprema biskvita:
1. Odvojite bjelanjke i istucite ih u čvrsti snijeg. Izmiksajte žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasti.

2.
Potom miješajući smjesu dodavajte žlicu po žlicu vode, zatim postepeno umiješajte tučeni snijeg bjelanjaka. Na kraju dodajite brašno i prašak za pecivo postepeno žlicom uz neprestano miješanje dok se smjesa ne sjedini.

3. Biskvit izlijte u okrugli kalup za torte obložen masnim papirom i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva dok ne postane zlatno smeđe boje.

Biskvit možete nadograditi jagodama i šlagom, domaćim džemom ili od njega napraviti tortu od čokolade.

 

Pročitajte još o ...

Zadovoljna.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Zadovoljna.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Zadovoljna.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se