Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Salata od kozica: Brza konkurencija 'teškom' odresku

10-01-2014 Piše In magazin
komentari

Nakon obilnih blagdanskih jela u kojima su glavnu riječ vodile mesne delicije naše tijelo žudi za laganim obrocima. Jedan od takvih je recept za salatu od kozica, koji obiluje povrćem i za čiju pripremu vam je potrebno svega 10 minuta

Salata od kozica

Sastojci:
 
- 400 g repova kozica
- 50 g matovilca
- limun
- 300 ml ulja
- 200 g cherry rajčica
- 150 g kukuruza šećerca
- 50 ml vinskog octa
- 50 ml konjaka
- 100 ml bijelog vina
- 3 češnja češnjaka
- 3 lista mente, sol i papar

U trendu Ksenija Pajić u trapericama i bundi na špici 2025. - 3 Ležerna i dotjerana Ove traperice savršen su izbor za šetnju gradom, a Ksenija Pajić nosi ih uz kratku bundu Davorka Dalić na koncrtu u Beču posvećenom međimurskoj popevki - 3 Plijenila je poglede Nenametljiva elegancija Davorke Dalić idealan je izbor za koncert u legendarnoj bečkoj dvorani Uz kavu Biskvit je tako mekan, ali krema je božanstvena: Pročitajte recept za najfiniji kuglof

>>Umak za salatu od 4 sastojka koji topi masne jastučiće

Priprema:
1. Očišćene repove kozica isperite, posušite te stavite u staklenu zdjelu. Dobro ih popaprite, dodajte pola male žlice Vegete i sve zalijte maslinovim uljem. Kozice ostavite da se mariniraju oko pola sata.

2. Marinirane kozice ispecite na tavi, zalijte konjakom i flambirajte. Dodajte vino i ostavite par minuta da se sve pirja.

3. U međuvremenu nasjeckajte češnjak i listiće mente, prebacite ih u staklenu zdjelu i zalijte maslinovim uljem. Potom dodajte svježu na pola narezanu cherry rajčicu, matovilac i kukuruz šećerac. Sve izmiješajte, prelijte dressingom, te zasolite po želji i na kraju dodajte vinski ocat. Dobar tek!


 

Pročitaj još
Pročitaj još