Sastojci za koru:
- 2 šalice badema
- 3 žlice agavinog sirupa
- 2 žlice otopljenog kokosovog maslaca
- 1 žlica limunovog soka
- Sjemenke iz mahune vanilije
Sastojci za kremu:
- 2 ½ šalice indijskih oraščića
- Sok i kora od 3 limete
- 5 cm korjena đumbira
- 2 zrela avokada
- 1/2 šalice agavinog sirupa
- 1/2 šalice otopljenog kokosovog maslaca
- Maćuhice (za ukrašavanje)
Postupak:
1. Bademe usitniti u mlincu za kavu i staviti u posudu.
2. Dodati agavin sirup i kokosov maslac, potom sjemenke vanilije i limunov sok.
3. Sve dobro izraditi i sve rukom utisnuti u kalup za tortu obložen papirom za pečenje.
4. Smjesu staviti u zamrzivač dok se priprema krema.
5. Sve sastojke za kremu staviti u blender pa ih polako, povećavajući brzinu, miksati da se dobije što jednoličnija smjesa.
6. Kremu rasporediti po kori, zagladiti i ukrasiti maćuhicama i kriškama limete. Staviti u hladnjak neka odstoji preko noći.
Još ukusnih i originalnih recepata potražite na Celebriti MasterChefu.