Krema za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom apsolutni je imperativ tijekom ljeta bez obzira šećete li hrvatskom obalom ili gradskim asfaltom. Ako je redovito ne nanosite na izložene dijelove tijela, ona će će se rastopiti ili nestati. Dajemo vam zato korisne savjete koji će vas uvijek štititi od štetnih UV zraka

1. Široki obod
Izgorio vam je vrat? Ljušti vam se nos? Često zaboravljamo upravo na ove dijelove tijela, a od UV zraka odgovarajuće ne štitimo ni kosu. Spas od sunca pruža vam šešir sa širokim obodom - poželjan bi bio obod od barem 11 centimetara širine.

2. Veo za šešir
Dodatnu zaštitu osjetljive kože vrata zajamčite nježnim velom od tila koji možete staviti na obod šešira ili uobičajene šilterice.

Ovih pet modnih dodataka uvijek će vas štititi od štetnih UV zraka

3. Sunčane naočale
Priuštite si i naočale s UV zaštitom koje će zaštititi vaše oči od štetnih utjecaja tijekom ljeta. Kvalitetne naočale spriječit će hiperpigmentaciju u kutovima očiju i nastanak bora od neprestanog škiljenja.

4. Bijela majica na bikiniju
Spriječite osip na koži uzrokovan pretjeranom izlaganju suncu tako što ćete na plaži nositi bijelu majicu preko kupaćeg kostima koji će odbijati refleksiju svjetlosti. Zaštita će biti bolja što je majica napravljena od čvršćeg i gušćeg tkanja.

5. Rukavice bez prstiju

Nabavite končane rukavice. Rukavice će zaštiti kožu ruku i prstiju, koje se tijekom ljeta iznimno osjetljive i podložne sunčevim pjegama.
 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju