Doručak je najvažniji obrok u danu. Zašto? Doručak je taj koji nas nakon dugog sna budi i s njim započinjemo dan. Prvi obrok u danu najbolji je kad sadži adekvatan omjer masti, bjelančevina i ugljikohidrata jer će nas tada i razbuditi. Pozivamo vas da provjerite što vam savjetuje naša suradnica, nutricionistica Alma Bunić

Osobe koje ne doručkuju ili doručkuju nakon više od sat vremena nakon buđenja usporavaju metrabolizam, a obrok koji konzumiraju nakon tog vremena puno se lakše prima u masno tkivo.

U danu je potrebno imati 5 obroka s tim da je ipak kalorijski najobilniji ručak, onda doručak pa večera i obavezni  međuorboci.

Primjeri za dobar doručak

1.100 g svježeg sira pomješati s 2 žlice lanenih sjemenki i 2 žlice lanenog ulja pomiješati i dodati 100 g bobičastog voća te 8 badema. Ovaj doručak sadrži dobar omjer masti i ugljikohidrata te proteina.

>> Ne doručkujete? Nećete smršavjeti!

>> Slasni razlozi zbog kojih ćete zavoljeti jutro

2. Skuhati jabuku, krušku, šaku goržđica i 8 badema u vodi i u to dodati 3 velike žlice zobenih pahuljica, sve se može raditi na vodi ili zobenom mlijeku. Ovakav doručak ima dobar omjer masti i ugljikohidrata te nešto manje proteina.

3. 2 male šnite raženog beskvasnog kruha namazati s namazom od kikirikija te 2 dcl zobenog mlijeka sa žličicom sirovog kakaa. Dobar omjer svih makronutrijenata.

Dipl.ing.preh.teh Alma Bunić vodi nutricionističko savjetovalište Nutriforma te intenzivno radi na području nutricionizma: mjerenju vitamina i minerala, Darkfiled mikroskopskoj analizi žive kapi krvi kaliper te izradi individualno prilagođenih jelovnika. Od 2011. radi na birezonantnom uređaju Sensitiv Imago te na projektu jedinstvenom u ovom dijelu Europe, cateringu pravilne i uravnotežene prehrane 5 obroka za 3 dana 5times.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju