Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Savjet nutricionista

3 ideje za najzdraviji početak dana

24-01-2012 Piše Zadovoljna
komentari

Doručak je najvažniji obrok u danu. Zašto? Doručak je taj koji nas nakon dugog sna budi i s njim započinjemo dan. Prvi obrok u danu najbolji je kad sadži adekvatan omjer masti, bjelančevina i ugljikohidrata jer će nas tada i razbuditi. Pozivamo vas da provjerite što vam savjetuje naša suradnica, nutricionistica Alma Bunić

U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Osobe koje ne doručkuju ili doručkuju nakon više od sat vremena nakon buđenja usporavaju metrabolizam, a obrok koji konzumiraju nakon tog vremena puno se lakše prima u masno tkivo.

U danu je potrebno imati 5 obroka s tim da je ipak kalorijski najobilniji ručak, onda doručak pa večera i obavezni  međuorboci.

Primjeri za dobar doručak

1.100 g svježeg sira pomješati s 2 žlice lanenih sjemenki i 2 žlice lanenog ulja pomiješati i dodati 100 g bobičastog voća te 8 badema. Ovaj doručak sadrži dobar omjer masti i ugljikohidrata te proteina.

>> Ne doručkujete? Nećete smršavjeti!

>> Slasni razlozi zbog kojih ćete zavoljeti jutro

2. Skuhati jabuku, krušku, šaku goržđica i 8 badema u vodi i u to dodati 3 velike žlice zobenih pahuljica, sve se može raditi na vodi ili zobenom mlijeku. Ovakav doručak ima dobar omjer masti i ugljikohidrata te nešto manje proteina.

3. 2 male šnite raženog beskvasnog kruha namazati s namazom od kikirikija te 2 dcl zobenog mlijeka sa žličicom sirovog kakaa. Dobar omjer svih makronutrijenata.

Dipl.ing.preh.teh Alma Bunić vodi nutricionističko savjetovalište Nutriforma te intenzivno radi na području nutricionizma: mjerenju vitamina i minerala, Darkfiled mikroskopskoj analizi žive kapi krvi kaliper te izradi individualno prilagođenih jelovnika. Od 2011. radi na birezonantnom uređaju Sensitiv Imago te na projektu jedinstvenom u ovom dijelu Europe, cateringu pravilne i uravnotežene prehrane 5 obroka za 3 dana 5times.

Pročitaj još
Pročitaj još